Lažnim evrima plaćali ceh

Lažnim evrima plaćali ceh

Sud BiH je potvrdilo optužnicu protiv osam osoba koja ih terete da su lažnim novčanicama kupovali robu manje vrijednosti, pa uzimali ispravan kusur.

Optuženi su Jusufi Ramela (34) iz Prizrena, Eveline Mušanović (23) iz Sarajeva, Emir Šušić (33) zvani „Šiško“ iz Sarajeva, Haris Garaplija (27) iz Sarajeva, Nejra Jusufović, (28), rođena u Njemačkoj, Naida Ćehajić (27) zvana „Naca“ i „Beba“ iz Sarajeva, Marina Gogalić (46) iz Sarajeva i Ameldina Bostandžija (23) iz Bugojna.

„Optuženi se terete da su, nakon što je prvooptuženi Jusufi Ramel, pribavio veću količinu falsifikovanog evro u apoenima od 50 evra i organizovao grupu kojoj su pristupili ostali optuženi. Tokom 2019. godine iz Sarajeva su odlazili u druge krajeve Bosne i Hercegovine, gdje su na području, Ilijaša, Jablanice, Konjica i drugih mjesta, stavljali lažne novčanice u promet, tako što su u prodavnicama ili ugostiteljskim objektima kupovali robu manje vrijednosti, koju bi plaćali falsifikovanim novčanicama u apoenima od 50 evra, te dobijali ostatak u ispravnim novčanicama“, piše u optužnici Tužilaštva BiH.

Dodaje se da su na navedeni način u više navrata pokušali staviti ili stavili u platni promet falsifikovane evre, a u činjenu krivičnih djela otkriveni su i spriječeni od strane pripadnika MUP-a KS i MUP-a HNK.

autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.