Majka Koste K. odbila da svjedoči

Majka Koste K. odbila da svjedoči

Majka Koste K. odbila da svjedoči.

U beogradskom Višem sudu danas je trebalo saslušanjem tužene Miljane K. trebalo da se nastavi parnični postupak protiv roditelja dječaka Koste K. koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devet učenika i čuvara te škole.

Međutim, Miljana Kecmanović nije se pojavila u sudu, a njena advokatica je poručila da ona ne želi da svjedoči.

Na današnje suđenje pored Miljane Kecmanović pozvani su i svedoci tadašnji pedagog i psiholog, kao i učiteljica dječaka.

Na samom početku ročišta sudiji se obratila advokatica majke dječaka ubice kojoj je ovo bio 3. put da ne dođe na suđenje.

Advokatica je navela da povlači prijedlog za saslušanje Miljane Kecmanović, te i da ona neće svjedočiti u postupku koji se vodi protiv nje, jer nije u stanju poslije krivičnog postupka.

Sudija je taj prijedlog usvojio.

Ovu tužbu podnijelo je 27 članova porodice ubijenih protiv dječaka, njegovih roditelja i škole u kojoj se masakr desio.

Branilac Kecmanovića je tokom drugog parničnog postupka, pošto ih sa ovim ima ukupno pet, rekla da majka dječaka neće iznositi odbranu u parničnim postupcima.

Pored parničnih postoji i krivičan postupak, koji je zatvoren za javnost, a u kojem su i otac i majka negirali krivicu.

Dječak ubica koji u vrijeme izvršenja ovog zločina u OŠ „Vladislav Ribnikar“ nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro djece i nastavnicu istorije.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.