Meloni povjerovala u lažni poziv komičara, govorila ratu u Ukrajini i migrantima

Meloni povjerovala u lažni poziv komičara, govorila ratu u Ukrajini i migrantima

Meloni povjerovala u lažni poziv komičara.

Kabinet italijanske premijerke Đorđe Meloni priznao je danas da su dvojica Rusa prevarili predsjednicu italijanske Vlade lažno se predstavljajući u telefonskom pozivu, tokom kojeg je ona govorila o zamoru međunarodne zajednice ratom u Ukrajini i nedostatku podrške Rimu u rješavanju problema migracija.

Ovaj audio snimak u trajanju od 13 minuta, koji datira iz septembra, objavili su na internetu Rusi Vovan i Leksus, koji su na sličan način prevarili druge zapadne političare i poznate ličnosti u pokušaju da izvuku iskrene i neuobičajene izjave, prenio je Rojters.

Kancelarija Đorđe Meloni saopštila je da žali zbog toga što je premijerku prevario sagovornik koji se predstavio kao šef Komisije Afričke unije.

U saopštenju se navodi da je razgovor vođen 18. septembra, uoči sastanaka Meloni sa afričkim liderima u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

„Vidim da ima mnogo zamora, moram da kažem, sa svih strana i blizu smo smo trenutka u kojem svi to razumiju, pa nam je potreban izlaz“, rekla je ona, govoreći na engleskom, nakon što je upitana o ruskom ratu u Ukrajini.

Istakla je da je problem „kako pronaći izlaz koji može biti prihvatljiv za obje strane, a da se ne uništi međunarodno pravo“.

Osvrćući se na poziciju Italije kao prve luke ulaska mnogih migranata koji prelaze Sredozemno more, Meloni se požalila da međunarodni partneri ne čine dovoljno da pomognu.

„Svi se slažu da samo Italija mora sama da riješi ovaj problem, što je veoma glup način razmišljanja“, navela je ona.

To je prenio je jedan od lažnih sagovornika Leksus, ili Aleksej Stoljarov, i dodao da je Meloni barem neko ko je spreman da podijeli svoje pravo mišljenje.

„Nažalost, za razliku od nje, mnogi evropski političari se ponašaju kao neka vrsta programiranog robota i izražavaju gledišta koja iznose samo u svojim krugovima“, rekao je on Rojtersu telefonom.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.