Milinović najavio ostavku!

Milinović najavio ostavku!

Milinović najavio ostavku!

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović izjavio je da 20 godina radi na unapređenju sporta, ali da, budući da je BiH zemlja besmisla, uslijedi kazna Komisije za sukob interesa BiH, zbog čega povlači kandidaturu za predsjednika Teniskog saveza BiH i najavljuje ostavku na sadašnju funkciju u Teniskom savezu Srpske.

Milinović, koji je i generalni direktor Regulatorne agencije BiH, rekao je da je ponosan na doprinos razvoju teniskog sporta u Republici Srpskoj u proteklih 20 godina, kao i na činjenicu da je učestvovao u organizaciji, a potom i organizovao jedan od turnira sa najdužom tradicijom u regionu, ATP Čelendžer, pune dvije decenije.

„Ponosan sam što sam sa saradnicima, uz podršku institucija Republike Srpske, organizovao turnir ATP 250 Srpska open.

Više godina ATP Čelendžer je nagrađivan kao najbolji sportski događaj Republike Srpske.

Zbog turnira ATP 250 Srpska open, Teniski savez Republike Srpske dobio je nagradu za razvoj sporta u BiH“, rekao je Milinović Srni.

Ponosan je, kaže, na timski rad u Teniskom savezu Republike Srpske, zajedništvo, uložen rad i vrijeme sa ljudima sa kojima dijelim iste vrijednosti, od kojih je najvažnija ljubav prema sportu.

Milinović najavio ostavku!

„Ponosan sam što svim ovim aktivnostima, na najbolji mogući način, svake godine, promovišemo Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH, u više od 140 zemalja svijeta, zbog čega smo dobili i posebno priznanje od ATP-a za kontinuitet koji smo radom postigli i najviše ocjene teniskih supervizora ATP-a“, istakao je Milinović.

Međutim, naglasio je, BiH je zemlja besmisla, te je ponovio da 20 godina radi na unapređenju sporta, promociji Banjaluke i Republike Srpske, i onda za to uslijedi kazna.

„Komisija za sukob interesa BiH poslala je upravo takvu poruku.

To se pravda zakonima, koji su očigledno neodrživi, neadekvatni i besmisleni.

Kome to može odgovarati?

Pa samo onima kojima ne odgovara rad, napredak i prosperitet. E, tu smo jedino u sukobu interesa“, rekao je Milinović.

On je naveo da ne želi da bude na strani besmisla, istakavši da je na strani unapređenja sporta i doprinosa sportu, na strani šampiona i najboljih sportista svijeta koji su igrali na turnirima u Banjaluci.

„Ovo što oni rade trajaće nekoliko medijskih i politikantskih dana, a ovo što smo mi uradili ostaje generacijama iza nas.

Zbog svega ovoga povlačim svoju kandidaturu na mjesto predsjednika Teniskog saveza BiH i najavljujem ostavku na mjestu predsjednika Teniskog saveza Republike Srpske. Gospodo – srećno“, zaključio je Milinović.

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa BiH danas je donijela odluke o sankcijama protiv nekoliko funkcionera među kojima je i Milinović.

Kako je navedeno, Milinović je istovremeno bio direktor Republičke agencije za komunikacije (RAK) i Teniskog saveza Republike Srpske koji se finansira iz budžeta institucija.

Za njega je predložena sankcija 50 odsto od plate šest mjeseci, ali je prilikom glasanja iznos kazne smanjen na 10 odsto.

autor: nezavsine.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.