Neum gorio cijelu noć: Poslan zahtjev OS BiH za angažman helikopterske jedinice

Neum gorio cijelu noć: Poslan zahtjev OS BiH za angažman helikopterske jedinice

“Nakon duge i teške noći, požar je još aktivan, ali trenutno ne prijeti kućama”, javili su za http://Neum.online jutros iz Civilne zaštite.

Kako doznajemo, vatrogasci su cijelu noć branili sela i kuće i uspješno su to odradili.

Trenutno gori na području Prapratnice s obje strane, prema Žabi i prema Zelenikovcu i Hotnju, ali gore brda i polja, nema ugroze za stanovnike.

Iz Civilne zaštite jutros kažu kako su jučerašnji dan i noć bili izuzetno teški i naporni za sve vatrogasce i pripadnike CZ , kao i kolege koje su im pritekli u pomoć. Naglasili su kako su dvije vatrogasne postrojbe iz Mostara ostale s njima na požarištu cijelu noć.

“Zahvaljujemo svim kolegama koji su jučer došli u pomoć, sami sigurno ne bismo uspjeli obraniti sve kuće. Ovako imamo dosta materijalne štete u Broćancu i Prapratnici ali na sreću nitko nije ostao bez krova nad glavom i nitko nije ozlijeđen”, poručio je Marko Tapalović iz CZ Neum.

Kontaktirali smo načelnika općine Neum Dragana Jurkovića nakon ove teške noći za Neum. Rekao je kako su vatrogasci odradili veliki posao i da se očekuje pomoć helikoptera OS BiH.

“Zbog velike površine koja gori i dosta nepristupačnog terena, zatražili smo dolazak helikoptera Oružanih snaga. Čekamo na potpis i odobrenje Predsjedništva BiH. Nadamo se da helikopter dolazi uskoro. Zatražen je i kanader iz RH, ali to ovisi o požarima u Hrvatskoj, jučer nam nisu bili dostupni zbog gašenja oko Šibenika”, poručio je načelnik općine Neum Dragan Jurković.

Načelnik se zahvalio kolegama načelnicima i gradonačelnicima Stona, Metkovića, Mostara i Čapljine koji su stavili na raspolaganje svoje vatrogasne postrojbe koje su pomogle u gašenju ovog velikog požara.

Stanje na požarištima pratit ćemo i dalje, u nadi da će požari biti uskoro sanirani.

autor: http://Neum.online

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.