Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića

Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića

Ninković podnio krivičnu prijavu protiv Stanivukovića!

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, podnio je danas krivičnu prijavu protiv banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića.

I to zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno, kako je rekao, pribavljanja imovinske koristi za zaposlene u Gradskoj upravi a na štetu budžeta grada Banjaluka.

Ninković je ispred Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, gdje je predao krivičnu prijavu, najavio da će Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske podnijeti zahtjev za inspekcijski nadzor.

„Time ću zaokružiti priču vezano za plate i prepustiću nadležnim institucijama da rade svoj posao.

Nakon toga ćemo imati epilog kakav već tvrdim nekoliko dana, da je gradonačelnik izvršio zloupotrebu svog službenog položaja“. Rekao je Ninković novinarima.

Dodao je da će na isti način djelovati kada su u pitanju ovlašteni potpisnici jer su, tvrdi, oni zloupotrebili ovlašćenja koja su dobili od gradonačelnika.

Govoreći o svojoj plati, Ninković je rekao da je ona u skladu sa zakonom te da gradonačelnik nije isplatio većću platu nego što je predviđeno.

Predsjednik Skupštine grada juče je iznio podatke o platama zaposlenih u Gradskoj upravi Banjaluka te je naveo da određeni radnici trpe mobing.

Pokazao plate gradonačelnikovog “elitnog odreda”: Ninković podnosi krivičnu prijavu protiv Stanivukovića

autor: http://banjaluka.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.