Nosio nacističke simbole: Ovo je napadač koji je pobio djecu u ruskoj školi

Nosio nacističke simbole: Ovo je napadač koji je pobio djecu u ruskoj školi

Naoružani napadač koji je danas u školi u Iževsku ubio najmanje 15 osoba, među kojima i 11 djece, identifikovan je kao Artem Kazancev.

 

Istražitelji ruskog istražnog komiteta su utvrdili identitet napadača na školu u Iževsku. Radi se o Artemu Kazancevu, rođenom 1988. godine, rodom iz grada Iževska, koji je završio ovu školu… Proučava se ličnost napadača, njegovi pogledi i okruženje. Provjerava se njegova privrženost neofašističkim stavovima i nacističkoj ideologiji – navele su vlasti.

Napadač je izvršio samoubistvo, prenose ruske agencije.

Dva pištolja i velik broj šaržera za njih nosio je muškarac koji je u ponedjeljak ujutro napao školu u Iževsku, vidljivo je u snimku koju je objavio Istražni odbor Ruske Federacije.

Snimka prikazuje najmanje dva pištolja. Napadač je pripremio 10-ak okvira s mecima kalibra 9 mm. Na njima je crvenom bojom ispisana riječ “mržnja”.

Napadač je bio u crnoj odjeći, nosio crnu balaklavu a na grudima je imao svastiku – nacistički simbol, saopštila je danas ruska Istražna komisija.

Ruski poslanik Aleksandar Kinštajn izjavio je da je napadač bio naoružan sa dva neubojita pištolja koja su izmijenjena da ispaljuju bojevu municiju.

Među žrtvama su i pripadnici obezbjeđenja škole.

Ministarstvo obrazovanja saopštilo je da je škola je evakuisana.

U Iževsku, glavnom gradu republike Udmurtije, živi oko 630.000 ljudi.

Okolnosti i motivi napada se utvrđuju.

(Blic)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.