Novitović uhapšen zbog stranačkog zapošljavanja

Novitović uhapšen zbog stranačkog zapošljavanja

Milan Novitović, v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite, uhapšen je nakon saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu, potvrđeno je „Nezavisnim novinama“.

Kako ističu naši izvori, terete ga za sporno zapošljavanje njegovih stranačkog kolege. Novitović je, inače, kadar Ujedinjene Srpske.

„U pitanju je angažman nedavno optuženog a ranije uhapšenog bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Branislava Zeljkovića. On je, podsjetimo, stručni savjetnik u Republičkoj upravi civilne zaštite“, kaže izvor „Nezavisnih novina“.

Nebojša Pantić, advokat uhapšenog Milana Novitovića izjavio je da je njegov branjenik saslušan na okolnosti nelegalnog zapošljavanja Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS.

Poziv za saslušanje, Novitović je primio faksom 23. septembra i danas se odazvao na saslušanje. U svojoj izjavi datoj na 11 stranica negirao je krivično djelo – naveo je Pantić za Srpskainfo.

Iz Republičkog javnog tužilaštva danas su naveli da je Novitović osumnjičen za krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

autor:nezavisne/srpskainfo, foto: N1

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.