Novi detalji sa suđenja Brajanu Volšu za ubistvo supruge: Jedan dokaz bi mogao biti ključni

Novi detalji sa suđenja Brajanu Volšu za ubistvo supruge: Jedan dokaz bi mogao biti ključni

Novi detalji sa suđenja Brajanu Volšu za ubistvo supruge.

Brajan Volš, optužen da je u novogodišnjoj noći ubio svoju suprugu, inače Beograđanku, Anu Volš nije se pojavio na suđenju koje je bilo zakazano za danas.

Međutim, u sudnici je i u njegovom odsustvu bilo riječi o DNK dokazima koji su se analizirali u nezavisnim laboratorijama.

Tužilac je na današnjem ročištu rekao da su advokati obje strane nedavno održali konferencijski poziv sa laboratorijom „Bode“ u koju je poslato desetak uzoraka. Kvalitet jednog broja tih uzoraka navodi se kao „ograničen“, a testiranje je zaustavljeno. Laboratoriju će u narednom periodu posjetiti eksperti koji će se pozabaviti ovim slučajem.

Naredno ročište je zakazano za 23. januar 2024. godine.

Inače, i prethodno ročište odloženo je jer su tužioci čekali rezultate DNK analize iz nezavisne laboratorije izvan Masačusetsa. Za sada nije poznato šta se DNK analizom testira. Bez obzira na to, ti dokazi bi mogli biti ključni u suđenju za ubistvo koje je izazvalo međunarodnu pažnju, prenosi NBC.

Ukoliko bude osuđen, Volšu prijeti kazna doživotnog zatvora bez mogućnosti puštanja na uslovnu slobodu, prenosi Euronews.rs.

Podsjećamo, Volš je optužen za ubistvo svoje tridesetdevotogodišnje supruge, koja je nestala iz porodičnog doma u Masačusetsu 1. januara, gdje je živjela sa suprugom i troje djece. Policija je tragala za njom više od nedjelju dana, iako je njen muž u početku rekao da nije viđena od Nove godine.

Istražoci su pronašli krv i krvavi nož u podrumu kuće porodice Volš, a, prema izvorima CNN-a, u istoriji internet pretrage na uređajima Brajana Volša pronađeni su upiti „kako se riješiti tijela žene od 52 kilograma“ i „kako raskomadati tijelo“. On je potrošio i stotine dolara na kupovinu sredstava za čišćenje.

Tužilaštvo je, takođe, iznijelo saznanja o tome da je Brajan Volš sumnjao da njegova supruga ima aferu sa drugim muškarcem u Vašingtonu, te je 26. decembra 2022. unajmio privatnog detektiva preko svoje majke. Takođe je posjećivao Instagram stranicu jednog od njenih prijatelja. Prema navodima tužilaštva, 27. decembra je na internetu tražio kako da se razvede.

Ana je, prema navodima tužilaštva, 28. decembra rekla prijateljici da želi da napusti Brajana i odvede djecu u Vašington. Brajan nije mogao da se seli iz Masačusetsa, jer je bilo u toku suđenje po optužbama da je prodavao falsifikovane slike Endija Vorhola.

U novogodišnjoj noći, Volšove je u kući posjetio zajednički prijatelj, večerali su i slavili Novu godinu, a djeca su spavala. Prijatelj je napustio njhovu kuću oko 1.30 ujutru i to je posljednji put da je Ana Volš viđena živa, navodi tužilaštvo.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.