Odluka nepotrebna, samo gubimo vrijeme i novac

Odluka nepotrebna, samo gubimo vrijeme i novac

Skupštinska većina opštine Višegrad izglasala je inicijativu za opoziv načelnika ove opštine Mladena Đurevića i najavili referendum za 12. jun.

Đurević kaže za ATV da će zbog ove odluke Višegrad samo izgubiti vrijeme i da ovakvi postupci ukazuju da odbornici skupštinske većine žele da blokiraju rad svih u Višegradu.

„Prvo što ćemo da uradimo u narednim danima je da se obratimo Ministarstvu lokalne uprave i samouprave s obzirom da smatram kao načelnik da ovakva odluka nije utemeljena u skladu sa Zakonom, kao i poslovnikom o radu Skupštine opštine Višegrad. Odbornici, njih 11, su izglasali ovakvu odluku. Ukazivali smo na nezakonie radnje što se tiče ove odluke, ali bez obzira oni su sa 11 ruku izglasali opoziv i zakazali referendum za 12. jun“, kaže Đurević i dodaje:

„Izglasana je i druga odluka kojom se imenuju članovi komisije za sprovođenje referenduma. Smatram da je ovakva današnja odluka bila nepotrebna s obzirom da će ovo budžet i građane koštati dodatnih 60.000 KM. Nažalost, pojedini odbornici nisu imali sluha ni želje da se dogovore sa mnom kao načelnikom i ostalim odbornicima i da konačno poslije usvajanja budžeta za ovu godinu krenemo da radimo u interesu građana koji su nam dali glas i povjerenje“.

Opština Višegrad godinu dana bila je bez budžeta, a Đurević poručuje da ovakva odluka nije trebala proći i da će se samo izgubiti vrijeme, a da će građani na referendumu reći šta misle.

autor:atv, foto: atv

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.