Održana sjednica Skupštine grada

Održana sjednica Skupštine grada

Održana sjednica Skupštine grada.

Petominutne pauze koje se pretvore u višečasovne, kašnjenje, žustre rasprave, dnevni red usvojen tek u 14 časova, tako izgleda sjednica banjalučke gradske Skupštine.

Ovaj put je bilo kvoruma, ali po učestalom scenariju ni danas nije prošlo bez prepirke gradonačelnika i prvog čovjeka gradskog parlamenta.

Draška Stanivuković toliko je pogodilo što od odbornika nije dobio zeleno svjetlo za nekoliko svojih prijedloga, da je skupštinsku većinu nazvao „političkim idiotima“.

– Moram biti u potpunosti iskren. Slušao sam samo jedan dio presa predsjednika, ali kada sam vidio da strahovito zaglupljujem, prestao sam – kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Tačke koje je Stanivuković preložio, među kojima je i Prijedlog rezolucije o zabrani rada kladionica, kazina i automat klubova u blizini škola nemaju nikakve pravne posljedice i nisu ništa do populističke, kaže prvi čovjek gradske Skupštine.

Ističe da takvim prijedlozima gradonačelnik pokušava da dobije naklonost javnosti. Ipak je u pitanju izborna godina.

– Akt koji je sam po sebi rezolucija, ili neobavezujući akt u kojem su četiri člana kako ljudi konstatuju kako mora doći do izmjene zakona, kako su kladionice otvarane i u krugu manjem od 500 metara i kako tom rezolucijom oni mole vlasnike kladionica da pomjere – dodaje Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Ninković je dodao da gradonačelnik podršku za porez na nepokretnosti neće dobiti, jer je on uslovljen izjednačavanjem subvencija privatnih i javnih vrtića.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.