Oglasio se Minić nakon proglašavanja vanredne situacije

Oglasio se Minić nakon proglašavanja vanredne situacije

Vanredna situacija zbog afričke kuge svinja proglašeno je na području Bijeljine, Lopara i Ugljevika, saopštio je danas ministar Savo Minić.

„Na osnovu izvještaja koje smo imali sa terena, zahtjeva poljoprivrednih proizvođača, udruženja farmera, nalaza inspektora, Ministarstvo je predložilo Republičkom štabu za vanredne situacije uvođenje vanredne situacije. Vlada Srpske je donijela odluku o uvođenju vanredne situacije u Bijeljini, opštinama Lopare i Ugljevik“, rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić.

To podrazumjeva da se sve raspoložive snage stavljaju pod kontrolu Republičkog štaba.

„Lokalna zajednica nije bila u mogućnosti da odgovori ovom zadatku. Rekao sam prije nekoliko dana da se isključujem iz rasprave sa gradonačelnikom Bijeljine. Ovdje treba da se radi, a ne da se sazivaju konferencije za medije. Od ovog momenta svi raspoloživi resursi koje ima Republika Srpska se stavljaju na raspoloaganje kada su u pitanju dezinfekcijske barijere, groblje za uginule životinje, punktovi od 24 časa, sredstva kojima će se vršiti prevoz. Sve ono što smo mi tražili da nam se napiše, a kada smo to dobili u petak, obezbijedili odmah u subotu, nismo imali kome da se obratimo da nam kažemo gdje da dostavimo, kome da se javimo. Republički inspektorat je obezbijedio dodatnih šest inspektora, kome da se jave? Koordinacija je nužna, ali je nema“, rekao je Minić.

Na terenu se ne radi kako to zahtijevaju pravila struke i sve što treba da uradi jedinica lokalne samouprave nije urađeno.

Autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.