Predložen pritvor mladiću osumnjičenom za prodaju marihuane u Banjaluci

Predložen pritvor mladiću osumnjičenom za prodaju marihuane u Banjaluci

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je pritvor Filipu Ž. (24) iz Banjaluke zbog sumnje za neovlaštenu prozvodnju i promet opojne droge.

Osumnjičeni je od marta do 9. jula ove godine u Banjaluci neovlašteno prodavao i radi prodaje držao i prenosio marihuanu.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da  će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, shodno  člana 197. stav 1. tačka a b. i v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske”, naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Podsjetimo, banjalučka policija juče je uhapsila osumnjičenog, koji je državljanin Srbije i BiH. On je uhapšen u akciji “Specijal”, prilikom čega su pronađeni novac i droga.

U akciji je pronađeno oko 655 grama marihuane, dvije digitalne vage, dva laptopa, mrvilica i novac u iznosu od 2.750 evra i 210 KM.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za navedenim raspisana crvena difuzna potjernica Interpola Beograd.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u  Banjaluci.

Autor:ATV

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.