Opozicija i „Plan B“: Najavljen protest, drugi izborni ciklus imaju samoproglašenog predsjednika

Opozicija i „Plan B“: Najavljen protest, drugi izborni ciklus imaju samoproglašenog predsjednika

Opozicija predvođena PDP-om i SDS-om najavila je protestnu šetnju zbog izborne krađe, što je bilo i očekivano onog trenutka kada su proglasili pobjedu i otišli da proslave „uspjeh“, pišeATV.

 

Na 72 odsto obrađenih glasačkih mjesta, Branislav Borenović proglasio je pobjedu Jelene Trivić nad Miloradom Dodikom sa razlikom od 11.200 tvrdeći da je brojka nedostižna, iako je ostalo neprebrojanih 170.000 glasova.

Nakon toga su odlučili da proslave pobjedu i „isključili“ se iz izbornog procesa sve dok CIK nije objavio zvanične rezultate u kojima je Dodik imao prednost od 28.000 glasova.

Tada su se oglasili i poručili da su pokradeni. Pojedini analitičari smatraju da je ovo bio cilj od samog početka. Proglašavanje pobjede na ovako maloj razlici uz činjenicu da nije prebrojano još 170.000 glasova, ukazuje na to da je PDP svjesno obmanuo građane jer je tada nastupila kao i kod svakog izbornog poraza priča o pokradenim izborima koju opozicija upravo realizuje.

Na današnjoj konferenciji nije bilo Mirka Šarovića, ali je zato bio Vukota Govedarica, takođe samoproglašeni predsjednik Republike Srpske.

Tako da opozicija već drugi izborni ciklus ima samoproglašenog predsjednika.

Optuživali su i CIK koji nije kako kažu reagovao na hiljade pritužbi, a upravo u CIK-u sjede Vanja Bjelica Prutina (SDS) i Jovan Kalaba, kandidat PDP-a na izborima 2004. i 2012. godine.

Najavili su protestnu šetnju u četvrtak uz zahtjev za ponovnim brojanjem ili ponovljenim izborima.

(ATV)

Share

Jedan komentar na “Opozicija i „Plan B“: Najavljen protest, drugi izborni ciklus imaju samoproglašenog predsjednika

  1. Naucili Jelena,Borenovic,Crnadak od Govedarice da se samoprozvani predsjednik proglasi na trgu krajine. Bruke i sramote bjezali ste iz NSRS na svaki veto a sad vam je krivo sto vas narod nece.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.