Petar Stanić osuđen za pokušaj ubistva Miladina Stanića

Petar Stanić osuđen za pokušaj ubistva Miladina Stanića

Petar Stanić osuđen za pokušaj ubistva Miladina Stanića

Petar Stanić (71) iz Prnjavora osuđen je u Vrhovnom sudu Republike Srpske na tri godine i tri mjeseca zatvora zbog pokušaja ubistva rođaka i bivšeg šefa Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS Miladina Stanića, ali mu je u tu kaznu uračunato i dodatno vrijeme koje je proveo u pritvoru u odnosu na raniju prvostepenu presudu.

Ovom odlukom  djelimično je uvažena njegova žalba pa mu je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru.U kaznu koju je dobio osim što mu je ranijom presudom určunato osam mjeseci pritvora, ovom odlukom uračunat mu je i pritvor od 20. aprila prošle godine pa nadalje, što je do momenta izricanja ove presude godina i po.

– Odbacuje se kao nedopuštena žalba okružnog javnog tužioca u Banjaluci., a djelimično se uvažava žalba branica optuženog Petra Stanića.

Presuda Okružnog suda u Banjaluci od 31. marta 2022. godine preinačava se u odluci o uračunavanju pritvora, tako da se u izrečenu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i tri mjeseca, pored vremena provedenog u pritvoru od 31. jula 2021. godine do 31. marta 2022. godine uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru od 20. aprila 2022. godine pa nadalje, dok u ostalom dijelu presuda ostaje neizmijenjena – kazala je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Petar Stanić osuđen za pokušaj ubistva Miladina Stanića

Petra je osim za pokušaj ubistva osuđen i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, a u prvostepenoj presudi osim zatvorske kazne, izrečena i mjera zabrane prilaska Miladinu Staniću na udaljenost od 300 metara.

Prema presudi kritični događaj desio se 31. jula 2021. godine oko 16.55 u mjestu Kremna kod Prnjavora, zaseok Piplići, nakon kraće svađe između dvojice rođaka.

Miladin je vozio traktor, kada ga je Petar napao da ugrožava njegov posjed, a potom izvadio pištolj i zapucao u njegovom pravcu.

Miladin  je pogođen u palac desne ruke, a povrede su okarakterisane kao lakše.

Podsjećamo, Miladin Stanić je višedecenijski visoki funkcioner SDS-a ali i najveći gubitnik prethodnih Opštih izbora u BiH, jer nije osvojio novi mandat u republičkom parlamentu iako je bio nosilac i redovne i kompenzacione liste najveće opozicione partije u Srpskoj.

autor: http://glassrpske.com

Share

Jedan komentar na “Petar Stanić osuđen za pokušaj ubistva Miladina Stanića

  1. Odhranis kuce da te ujeda i napada sramota. E Petre koga si ti hranio i odgajao i kuce pravio strasno. Zao mi te kao brata rodenoga, kako te taj tvoj sinovac miladin napadao stalno i sta si trpio zemljo otvorise da od stida i srama nestanemo!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.