Ponovo TROVANJE djece?- OBUSTAVLJENE ŠKOLE U PRIRODI I EKSURZIJE NA JAHORINU!

Ponovo TROVANJE djece?- OBUSTAVLJENE ŠKOLE U PRIRODI I EKSURZIJE NA JAHORINU!

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naložilo je danas svim osnovnim školama koje su u okviru organizacije škole u prirodi ili ekskurzije na Jahorini u narednom periodu dogovorile smještaj u hotelu „Nebojša“, da obustave dalju realizaciju radi brige za zdravlje i bezbjednost učenika.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske informisano je da je 12 od 103 učenika Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Banjaluke, koji se u okviru škole u prirodi nalaze na Jahorini i smješteni su u hotelu „Nebojša“, imalo stomačne tegobe i temperaturu, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Prema informacijama koje je Ministarstvo dobilo od rukovodstva škole, ovih 12 učenika je izolovano, medicinski zbrinuto i nalaze se pod stalnim nadzorom pedijatra.

„Zbog toga je Osnovnoj školi ‘Branko Radičević’ Banjaluka naloženo da se odmah prekine izvođenje škole u prirodi, te da se učenici vrate u Banjaluku“, navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, obzirom da je nedavno iste simtome imao određen broj učenika Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Prijedora, naložili su danas svim osnovnim školama koje su u okviru organizacije škole u prirodi ili ekskurzije na Jahorini u narednom periodu dogovorile smještaj u hotelu „Nebojša“, da obustave dalju realizaciju radi brige za zdravlje i bezbjednost učenika.

„Zatražili smo danas da Republička uprava za inspekcijske poslove u hotelu ‘Nebojša’ obavi ponovo vanredni inspekcijski nadzor i pregleda uzorke hrane i radnih površina, te izvrši vanredni sanitarni pregled zaposlenih radnika kako bi se utvrdio uzrok obolijevanja učenika koji borave u ovom hotelu“, ističe se u saopštenju resornog Ministarstva.

Kako je za „Nezavisne“ rekao Siniša Rendić, desetak učenika petog razreda su na četvorodnevnoj školi u prirodi na Jahorini, dobili su sinoć stomačne tegobe.

„Djeca imaju virozu i pod stalnim su nadzorom pedijatra. Imaju nisku temperaturu, a danas se već dobro osjećaju. Sa njima je pedijatar koji prati njihovo stanje“, kazao je Rendić.

autor:nezavisne/faktormagzin, foto:palelive.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.