Kovačević: Nikakvim sankcijama neće slomiti našu odlučnost da štitimo i sačuvamo Srpsku

Kovačević: Nikakvim sankcijama neće slomiti našu odlučnost da štitimo i sačuvamo Srpsku

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je za RTRS da zvaničnici Republike Srpske, kojima su juče uvedene američke sankcije, kao i oni koji su ranije sankcionisani, rade svoj posao u skladu sa Ustavom Srpske, Ustavom BiH i Dejtonskim sporazumom.

Radovan Kovačević - Foto: Screenshot

Radovan Kovačević Foto: Screenshot

– Oni koji žele nestanak Republike Srpske nikakvim sankcijama neće slomiti našu odlučnost da štitimo i sačuvamo Republiku i da se borimo da bude još jača – poručio je Kovačević.

On je naveo da je uvođenje sankcija zvaničnicima Republike Srpske „sajam licemjerja i hronika beščašća onih koji žele nestanak Srpske“.

– Јedina istina je da su zvaničnici Srpske štitili demokratiju i Dejtonski sporazum – istakao je Kovačević.

Kovačević je rekao da je Republika Srpska, kroz posljednje dvije odluke Narodne skupštine, u kojoj sjede demokratski izabrani predstavnici građana, na demokratski način rekla da neće poštovati odluke čovjeka koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik i koji nema legitimitet.

– Kako to može biti napad na ustavni poredak? Kako odbrana i zaštiti Ustava može biti napad – pita Kovačević.

On je naglasio i da sankcije SAD neće uticati na život građana Republike Srpske, ističući da zvaničnici Srpske, izabrani predstavnici građana, nikada neće kalkulisati i zarad svog komoditeta ugroziti poziciju Republike.

Podsjećamo, Kancelarija za kontrolu imovine stranaca Ministarstva finansija SAD uvela je sankcije srpskom članu Predsjedištva BiH Željki Cvijanović, predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i ministru pravde Milošu Bukejloviću zbog, kako su naveli, neustavnih i antidejstonskih akcija.

Ranije su američke sankcije uvedene i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

autor:Faktormagazin/ http://rtrs.tv

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.