Poruka Kresojeviću: Ministarstvo nije nadležno za regulisanje cijena drvnih prerađevina

Poruka Kresojeviću: Ministarstvo nije nadležno za regulisanje cijena drvnih prerađevina

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske nije nadležno za regulisanje cijena drvnih prerađevina na tržištu, među kojima je i pelet, kao ni grijanja lokalnih zajednica, te odbacuje pokušaje menadžera Grada Banjaluka Bojana Кresojevića koji konstantno želi uvući ovo ministarstvo u rješavanje ovih problema.

 

Kako naglašavaju u Ministarstvu, cijena ogrevnog drveta za građane Banjaluke koji se griju putem „Eko toplane“, kao i za sve druge građane Banjaluke i Republike Srpske, zahvaljujući nastojanju Vlade i ovog ministarstva da zaštiti interese građana i privrede, nije povećana.

Nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su jasno određene Zakonom o ministarstvima, te Zakonom o šumama, kada je u pitanju segment šumarstva.

“Ponavljamo još jednom gradskom menadžeru i podsjećamo ga da nemamo nadležnosti po Zakonu o regulisanju cijena, da regulišemo cijenu drvnih prerađevina, pa tako ni peleta, te su stoga pozivi na sastanke ovom ministarstvu, na kojima bi se raspravljalo o tome, neozbiljni i govore o neinformisanosti gradskog menadžera”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Podsjećaju i da je zahvaljujući inicijativi ovog ministarstva i Vlade Republike Srpske, zabranjen izvoz peleta, kako bi se zadovoljile potrebe domaćeg stanovništva.

“Pozivamo menadžera Grada Banjaluka da se bavi svojim poslom, jer je grijanje lokalnih zajednica, pa i Banjaluke, u njihovoj nadležnosti, baš kao i drugih gradova i lokalnih zajednica u Republici Srpskoj. Na kraju moramo istaći da smatramo da se radi i o svjesnom dezinformisanju građana u jeku predizborne kampanje i pred sam početak grejne sezone, pokušavajući skrenuti problem grijanja grada na neko od ministarstava ili Vladu Republike Srpske, i na taj način prikriti svoju neodgovornost što se ranije nije rješavalo pitanje grijanja grada, posebno kada je u pitanju dio građana koji se griju na pellet”, zaključuju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

(ATV)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.