Potresne fotografije iz Seula: Ovo je ostalo iza najmanje 155 izgubljenih života u stampedu za Noć vještica

Potresne fotografije iz Seula: Ovo je ostalo iza najmanje 155 izgubljenih života u stampedu za Noć vještica

Na potresnim fotografijama vide se lične stvari žrtava tragedije tokom proslave Noći vještica u Južnoj Koreji.

 

Obuća, garderoba, naočare, dokumenta i druge lične stvari poginulih u stampedu u Seulu razvrstane su i poređane u sali.

 

Prema nekim procjenama, tokom prve proslave Noći vještica od početka pandemije korona virusa, na ulicama distrikta u Seulu, poznatom po noćnom životu, našlo se više od 100.000 ljudi.

U jednom trenutku stotine njih našlo se na nizbrdici u uskoj ulici, odakle su počeli da padaju jedni preko drugih. Ljudi nisu mogli ni napred ni nazad, dok je masa stiskala sa svih strana.

Šef policije Južne Koreje rekao je da je kontrola mase tokom proslave Noći vještica u Seulu bila „neadekvatna“ – ovo je prvo priznanje nekog zvaničnika da nisu uradili sve da spriječe tragediju.

Usred sve većeg poziva na odgovornost, Jun Hi Keun je rekao da je reakcija policije „razočaravajuća“ i da osjeća „neograničenu odgovornost za javnu bezbjednost“ zbog onoga što se dogodilo, prenosi BBC.

Obećao je da će sprovesti potpunu istragu.

Južnokorejski istražitelji započeli su sa pregledavanjem snimaka sa više od 50 državnih i privatnih kamera, kao i sa društvenih medija, tražeći odgovore na to kako je veliki porast broja posjetilaca na proslavi za Noć vještica doveo do tragedije u kojoj je stradalo toliko ljudi, prenio je Rojters.

U fatalnom incidentu poginulo je 155 ljudi, dok je još 152 povrijeđeno.

Ovo je najveća tragedija u Južnoj Koreji od 2014. godine, kada je potonuo trajekt i utopile se 304 osobe, najviše srednjoškolaca, prenosi Telegraf.

(Foto: Tanjug-AP)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.