Potvrđeno pisanje FAKTORA: Petar Grašo i Ana Bekuta u Banjaluci za Novu godinu!

Potvrđeno pisanje FAKTORA: Petar Grašo i Ana Bekuta u Banjaluci za Novu godinu!

Iz Gradske uprave su potvrdili da će Petar Grašo i Ana Bekuta nastupiti u Banjaluci 31.12. 2021. odnosno 1.1.2022. na Trgu Krajine.

Tako su potvrdili pisanje Faktora od prije nekoliko dana.

Međutim, iz Gradske uprave, osim floskula „kako se sugrađanima i turistima želi ponuditi dobar i atraktivan program“, ne navode koliko je angažman plaćen niti kako je provedena procedura javnih nabavki.

Podsjećamo, prema saznanjima Faktora, angažman popularnih regionalnih zvijezda koštaće građane Banja Luke tačno 93.600 KM, odnosno 80.000 maraka + PDV.

Gradonačelnik je danima tražio način kako da se izbjegne procedura javnih nabavki jer su brojni savjetnici, gradski menadžer i ovlašteni potpisnici zaboravili, ili nisu znali da se sredstva za te namjere moraju planirati u budžetu Grada.

U jednom trenutku, Draško Stanivuković je rekao da će taj propust svojih saradnika „platiti iz vlastitog džepa“, a sve kako bi pokazao da Banjaluka može privući turiste za vrijeme novogodišnjih praznika.

Ipak, kako saznajemo, urađena je „budžetska vratolomija“ te su pronađeni načini da se zakon ne krši, a da sve baš i ne bude 100 posto „čisto“ te će se naći novac u gradskoj kasi za ove namjene.

Nema ništa ni od sarkastičnog pokušaja skupštinske većine da gradonačelnika nagovori da u Banja Luku dovode Tanju Savić, koju mediji dovode u intimnu vezu sa gradonačelnikom, jer će ova popularna pjevačica za novogodišnju noć nastupati u Beču.

Gradonačelnika, gradskog menadžera, savjetnike i ovlaštene potpisnike podsjećamo da istu grešku ne ponove za 13.01. 2022. godine i na vrijeme obezbijede sredstva za koncert i za Pravoslavnu novu godinu!

autor: Faktor

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.