Prijeti mu do 5 godina zatvora: Tužilac iz Banjaluke POMOGAO OSUĐENOM da izbjegne izdržavanje kazne

Prijeti mu do 5 godina zatvora: Tužilac iz Banjaluke POMOGAO OSUĐENOM da izbjegne izdržavanje kazne

Okružni sud u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala potvrdilo je optužnicu protiv Branka Bjelajca, tužioca iz Banjaluke zbog krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

Tužilaštvo Republike Srpske optužilo je Bjelajca da je krivično djelo izvršio u vremenskom periodu od 5. marta 2015. do 23. januara 2018. godine.

Prema navodima iz optužnice, Bjelajac kao tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka nije ispunio službenu dužnost tako što nije preduzeo nijednu procesnu radnju po pismenom prijedlogu oštećenog za pokretanje postupka opozivanja uslovne osude osuđenom.

Pored toga, kako se navodi u optužnici, tužilac Bjelajac nije stavio ni pismeni prijedlog nadležnom sudu za pokretanje postupka za opozivanje uslovne osude u zakonskom roku, već je to učinio više od pola godine nakon proteka zakonskih rokova za opozivanje uslovne osude.

– Ovakvim postupanjem okružnog javnog tužioca za oštećenog je nastupila imovinska šteta u iznosu od 3.732 KM, a osuđenom licu pribavljena je korist, jer isti neće izdržavati kaznu zatvora utvrđenu u uslovnoj osudi – saopšteno je iz Tužilaštva Republike Srpske.

autor.agencije, foto_atv

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.