Problemi u Prijedoru: Voda se izlila u Tukovima, prekinut putni pravac prema Bišćanima

Problemi u Prijedoru: Voda se izlila u Tukovima, prekinut putni pravac prema Bišćanima

Veća količina vode izlila se u zoni bunara u prijedorskom gradskom naselju Tukovi, a prekinut je i saobraćaj na lokalnom putu prema Bišćanima, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Budući da je riječ o zoni odakle se grad napaja vodom, iz prijedorskog “Vodovoda” je potvrđeno da je voda ispravna za piće.

Zbog zatvorenog puta prema Bišćanima, iz Štaba za vanredne situacije navode da je alternativni pravac preko Hambarina.

Vodostaj rijeke Sane je 417 centimetara, sa tendencijom stagnacije budući da se uzvodno u Sanskom Mostu bilježi opadanje vodostaja.

Šef Odsjeka civilne zaštite Miroslav Krneta rekao je ranije danas novinarima da su, uprkos velikim količinama padavina, rijeke Miloševica i Gomjenica u svojim koritima tako da ne postoji opasnost od poplava u naseljima Topoli i Vrbice.

“Što se tiče odvodnje voda, površinska kanalizacija je primila određene količine tako da su ranije preduzete određene mjere čišćenja urodile plodom, a radi preventive jedino je Civilna zaštita sinoć naredila postavljanje vreća sa pijeskom u Ulici Slavka Rodića da ne bi došlo do pojave bujičnih voda”, izjavio je Krneta.

On je potvrdio da je do izlivanja vode došlo u poljima u Brezičanima i Bišćanima, budući da je u pitanju teren koji se naziva prirodnim depresijama.

autor.agencije, foto: ilustracija

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.