Sastanak Sija i Putina u Pekingu

Sastanak Sija i Putina u Pekingu

Sastanak Sija i Putina u Pekingu

Kineski i ruski predsednik Si Đinping i Vladimir Putin sastali su se u Pekingu.

Kina će uvijek biti dobar sused Rusiji, poručio je Si, dok je Putin ocijenio da je saradnja dvije zemlje faktor stabilnosti u svijetu.U toku je sastanak kineskog predsednika Si Đinpinga sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.Na početku sastanka Si je rekao Putinu da se do sadašnjih odnosa Kine i Rusije nije došlo lako i da te odnose treba da njeguju obje strane.

„Kina će uvijek biti dobar susjed, prijatelj i partner Rusiji“, rekao je Si, prenosi RTS.

Sastanak Sija i Putina u Pekingu

Putin je poručio da saradnja Moskve i Pekinga nije usmjerena protiv nikoga, kao i da predstavlja faktor stabilnosti u svijetu.

Pregovori na visokom nivou će se nastaviti u proširenom formatu uz učešće delegacija, a na osnovu njihovih rezultata, strane će potpisati zajedničke dokumente.

Putin i Si Đinping takođe planiraju da usvoje izjavu o produbljivanju odnosa sveobuhvatnog partnerstva i strateške interakcije.

Kasnije će se komunikacija između lidera nastaviti u neformalnom okruženju, navodi ruska agencija.

Očekuje se da će Putin i Si imati razgovore u četiri oka, uz čaj i šetnju parkom u blizini palate. Zatim, tokom neformalne večere, pregovori će se odvijati u užem formatu, a liderima će se pridružiti i neki članovi delegacija.

autor: rts.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.