Šta će biti sa Zimzobalom u Banjaluci: Novogodišnji koncerti na drugoj lokaciji, ugostitelji prijete bojkotom

Šta će biti sa Zimzobalom u Banjaluci: Novogodišnji koncerti na drugoj lokaciji, ugostitelji prijete bojkotom

Nezadovoljni premješanjem koncerta na trg kod teniskih terena, zakupci kućica u Zimzobalu tvrde da će izgubiti profit iz dva udarna dana tokom proslave Nove godine

I ove godine u najvećem gradu Republike Srpske, Banjaluci, planirani su novogodišnji koncerti 31. decembra i prvog dana nove godine.

Međutim, umjesto dosadašnje lokacije, Trga Krajine, ove godine bi tako Željko Samardžić i Lepa Brena trebali pjevati na trgu kod teniskih terena u parku Mladen Stojanović.

 Zbog toga su ugostitelji koji će ove godine raditi u okviru manifestacije „Zimzobal“, na lokaciji na kojoj su do sada održavani koncerti, zaprijetili bojkotom.

Nezadovoljni premješanjem koncerta na trg kod teniskih terena, zakupci kućica u Zimzobalu tvrde da će izgubiti profit iz dva udarna dana tokom proslave Nove godine, jer bi njihove kućice bile poprilično udaljene od mjesta koncerta.

“Ta dva tri dana su udarna za naš posao ovdje u Zimzobalu a i smatramo da stvarno nije bilo ni svrhe ni logike da nam se to mijenja u zadnji čas jer mi nismo ništa o tome znali. Moje mišljenje je da su nas trebali barem obavijestiti u toku naših uplata zakupa i da se zna kakav je plan i program. Platili smo ali nećemo raditi. 15 kućica za sada što mi znamo će biti zatvoreno, nećemo raditi“, kazao je ugostitelj, Goran Raković.

Sa ovim nisu saglasni u gradskoj administraciji. Savjetnica gradonačelnika kaže da im je primarna bezbjednost gostiju u novogodišnjoj noći, koju trenutnim radovima u centru gradu ne bi mogli obezbijediti.

“Sa bezbjednosnog i sa aspekta saobraćaja za koji nas godinama banjalučani godinama kritikuju da imamo zatvoreno glavnu ulicu u danima dočeka, mi smo željeli da jedan novi proctor koji je naš grad dobio dodatno oživimo. Mi znamo od protekle dvije godine da profit nije samo te dvije večeri, oni tamo borave skoro dva mjeseca”, rekla je Milada Šukalo,  savjetnica gradonačelnika Banjaluke.

A šta o novoj lokaciji koncerata misle građani Banjaluke?

“S obzirom da je prvi put, treba probati pa vidjeti.”
“Pa ja mislim da je to dobro”.
“Mislim da je to dobra odluka da se malo rastereti centar grada”.
“Ipak je ovdje centar I ljudi su navikli da se to održava ovdje”.
“Lakše je to raditi dole na terenima, ljepše za mlađu raju”.
“Trg Krajine je Trg Krajine i uvijek su se tu održavale manifestacije a ne sada da idemo dole, to je bezveze”.

Trenutni stav zakupaca je da 15 kućica neće raditi, iako smatraju da to nikome ne ide u prilog. Spremni su, kažu i na dodatne pregovore sa gradskim vlastima kako bi pronašli najbolje rješnje. Za to imaju još nekoliko dana, jer je otvaranje Zimzobala planirano prvog decembra.

Autor: una.ba
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.