Stopirao pa ga pregazila DVA AUTOMOBILA

Stopirao pa ga pregazila DVA AUTOMOBILA

U gatačkom selu Gračanica, u dijelu kroz koji prolazi magistralni put prema Nevesinju, poginuo je pješak, Nevesinjac M. Mučibabić (35), stalno nastanjen na Sokocu, a njega su udarila dva automobila, audi A4 kojim je upravljao O.K. i pasat folksvagenkojim je upravljao M,U., oba iz Gacka.

Sve se događalo u subotu veče, u blizini gatačke Termoelektrane, gdje je na proširenju magistralnog puta koji nažalost nije bio dobro osvijetljen, Mučibabić stopirao za Nevesinje, a na njega najprije naletio Gačanin O.K. svojim audijem, a zatim i M.U. pasatom folksvagen.

U Policijskoj upravi Trebinje je samo saopšteno da su pripadnici Policijske stanice Gacko, zajedno sa nadležnim tužiocem Okružnog tužilaštva Trebinje, izvršili uviđaj i O.K. lišili slobode, te da su preduzimaju sve mjere i radnje kako bi se dokumentovalo krivično djelo Ugrožavanje javnog saobraćaja.

Da li je u svemu bilo i krivice drugog vozača ili je nesrećni Mučibabić ostao mrtav na licu mjesta odmah nakon udarca audija, o čijoj silini najbolje govore ulupljenja i na šoferšajbni i na krovu auta, naknadno će se utvrditi, jer je okružni tužilac za ponedeljak naredio obdukciju tijela nastradalog.

Za sada je poznato i to da je vozač audija odmah zaustavio svoj automobil i otrčao prema Termoelektrani da traži pomoć, a na beživotno tijelo naletio M.U. pasatom, pa se upravo od obdukcionog nalaza očekuje da se utvrdi da li je pokojni Mučibabić od prvog udarca bio mrtav.

„Mi ne možemo komentarisati nikakvu okolnost pod kojom se nesreća desila, ni da li je bilo dovoljno svjetla, niti druge uslove na putu, ali ono što za sada možemo potvrditi jeste da je tužilac naredio da se privedu oba vozača i da se alkotestiraju, što bi policija i inače uradila, te da je utvrđeno da nisu imali prisustva alkohola u krvi“, kazao je Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva Trebinje.

On je takođe potvrdio da se nastavljaju preduzimati sve mjere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti, dok policija po ko zna koji put apeluje da budu oprezni, naročito u predstojećim novogodišnjim i božićnim praznicima, da poštuju zakonska ograničenja brzine i da ne voze pod uticajem alkohola, lijekova ili psihoaktivnih supstanci, što su, kako navode, glavni uzročnici nesreća na putevima.

autor:nezavisne, foto :ilustracija

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.