Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom: Banjaluka i Grčka potpisuju memorandum o bratimljenju

Svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom: Banjaluka i Grčka potpisuju memorandum o bratimljenju

Povodom Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom, Down syndrom centar iz Banjaluke potpisuje memorandum o bratimljenju sa istoimenim centrom iz Grčke.

„Memorandum o bratimljenju koji potpisujemo danas, 21. marta, doprinijeće jačanju bratskih odnosa naša dva naroda, ali i planiranju zajedničkih aktivnosti u narednom periodu“, kazao je Zoran Jelić, direktor Down syndrom centra (DSC), za „Nezavisne novine“.

Dodaje da je, u sklopu obilježavanja pomenutog World Down syndrom day, 18. marta, za članove DSC upriličen svečani ručak i radni sastanak kome je prisustvovao zajedno sa Katerinom Sakerolopulu, predsjednicom Grčke, Nikolaosom Zaimisem, predsjednikom grčkog DSC, i Jelenom Jovanović, šefom Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj.

„Tokom posjete uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj, grada Soluna, opštine Kalamarja i guvernata za centralnu Makedoniju organizovane su zajedničke aktivnosti, odnosno radionice ova dva centra, gdje su članovi posjetili Zejtinlik, srpsko vojničko groblje u Solunu“, rekao je on.

„Takođe, 20. marta premijerno je grčkoj publici prikazan film ‘Neki novi Brodvej’, reditelja Denisa Bojića“, naveo je Jelić.

Film je, kako kaže, nastao u produkciji Radio-televizije Republike Srpske i DSC iz Banjaluke, a bavi se problemom socijalne rehabilitacije osoba sa Daunovim sindromom starijim od 18 godina.

Autor:nezavisne.com

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.