UKRALA 919.000 KM Prisvojila novac od 2 firme za koje je radila, i sve potrošila na klađenje

UKRALA 919.000 KM Prisvojila novac od 2 firme za koje je radila, i sve potrošila na klađenje

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnom tužilaštvu u Beogradu saslušana je J. B. (42) zbog sumnje da je pronevjerila novac dva privredna društva, koji joj je bio povjeren u radu i sebi pribavila korist od oko 55,9 miliona dinara, za koliko je nanijela ukupnu štetu privrednim društvima.

Osumnjičena se na saslušanju branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenoj odredi pritvor, a sudija je taj prijedlog usvojio.

J. B. se na teret stavlja produženo krivično djelo Pronevjera u obavljanju privredne djelatnosti za koje je zaprijećena kazna zatvora od 2 do 12 godina.

Sumnja se da je ona kao administrativni radnik zadužen za plaćanje obaveza dva privredna društva preko platforme za elektronsko plaćanje putem USB kartice – elektronskog sertifikata za autorizaciju plaćanja, od 18. februara 2022. godine do 6. februara 2023. godine prisvojila novac koji joj je bio povjeren u radu, vršeći uplate protivno ovlašćenju i bez odobrenja generalnog direktora.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.