Zelenski u Turskoj pozirao kraj RATNIH BRODOVA namijenjenih Kijevu: Kako će Putin da reaguje na Erdoganov sastanak sa ukrajinskim predsjednikom

Zelenski u Turskoj pozirao kraj RATNIH BRODOVA namijenjenih Kijevu: Kako će Putin da reaguje na Erdoganov sastanak sa ukrajinskim predsjednikom

Zelenski u Turskoj.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sastao se danas sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, sa kojim je razgovarao o toku rata u Ukrajini, sporazumu o izvozu žita Crnim morem, kao i bilateralnim odnosima Turske i Ukrajine.

Zahvaljujem predsjedniku Turske i svim turskim i ukrajinskim odbrambenim kompanijama na njihovom partnerstvu i zajedničkom radu na približavanju i održanju mira, napisao je Zelenski na svom nalogu na mreži Iks.

FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA
FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA

Zelenski je naveo da je obišao brodogradilišta u kojima se grade mali ratni brodovi ”korvete” za Ukrajinu.

– Pregledao sam spremnost i opremljenost korvete ”Ivan Mazepa” i razgovarao sa pripadnicima ukrajinske mornarice. Zahvalio sam im se na usluzi. Jačamo našu zemlju – dodao je Zelenski.

Zelenski je dodao da je Ukrajina zainteresovana za jačanje bilateralne saradnje i koprodukcije sa turskim odbrambenim kompanijama.

Zelenski u Turskoj
FOTO: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT/EPA

– Takođe nam je potrebna pomoć Turske u oslobađanju naših ratnih zarobljenika i svih naših ljudi, uključujući krimske Tatare, koje Rusija drži u zatočeništvu –  naveo je ukrajinski predsjednik.

On je dodao da i Ukrajina i Turska, kao i cijeli region i svijet, zahtijevaju da postoji bezuslovna bezbjednost kada je riječ o izvozu preko Crnog mora i dodao da se do tog rješenja može doći samo zajedničkim radom.

autor:http://srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.