Ambasada Rusije u BiH: U Ukrajini nema invazije, SAD podsticale neonacističku taktiku

Ambasada Rusije u BiH: U Ukrajini nema invazije, SAD podsticale neonacističku taktiku

Ambasade Ruske Federacije u BiH objavila je da Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju radi demilitarizacije i denacifikacije ukrajinskog režima, a ne „invaziju“ o kojoj „lažu Amerikanci“.

„Na stranici ambasade SAD u Sarajevu na društvenoj mreži `Instagram` objavljen je patetični `dokumentarac` u kojem se navodi da su ruski predstavnici `lagali` o odsustvu namjere da izvrše `invaziju` na Ukrajinu. Ali, kao i obično, lažu sami Amerikanci. Jer nema `invazije`“, objavila je ruska Ambasada na svojoj „Fejsbuk“ stranici.

Iz ruske Ambasade su istakli da je cilj ruske operacije demilitarizacija, jer su SAD stajale iza naoružavanja Ukrajine, a tim oružjem se varvarski uništavalo civilno stanovništvo Donjecka i Luganska, uključujući djecu.

„Upravo su SAD natrpale Ukrajinu biolaboratorijama, koje su vrlo moguće korištene za proučavanje metoda za uništavanje ruskog naroda na genetskom nivou“, naveli su iz Ambasade Rusije.

Iz Ambasade su objasnili da je denacifikacija cilj jer su SAD „podsticale neonacističku taktiku i strategiju banderovaca iz Kijeva“ te suštinski sprečavale Ukrajinu, kao stranku sporazuma iz Minska da ispuni svoje obaveze.

„SAD su vjerne svojoj licemjernoj politici i u BiH. Upravo Vašington je taj koji ometa dijalog unutar BiH, postavlja konstitutivne narode jedne protiv drugih i protivi se ukidanju anahronog spoljnog protektorata koji predstavlja Kancelarija visokog predstavnika. U isto vrijeme on takvu BiH `pažljivo` gura u EU kako bi je poput Kosova iskoristio kao `fitilj` protiv svog geopolitičkog protivnika odnosno EU. To je istina, iako u svjetlu trenutne imaginarne solidarnosti između Amerike i Evrope `prema ukrajinskom slučaju`, takva izjava može izgledati pretjerano. Ali, doći će trenutak istine“, naveli su iz Ambasade.

Iz ruske Ambasade ističu da „SAD nisu `dokazani prijatelj`, već iskusni predator, koji će bez oklijevanja prepustiti svoje saveznike njihovoj sudbini ako mu se prikliješti rep“ i da su primjeri u ovom slučaju suvišni“.

„Čak i samu skraćenicu USA neki Amerikanci dešifruju kao Unites States of Anxiety – Sjedinjene Države anksioznosti. Upravo je anksioznost, a mi bismo dodali i laž, ono što Sjedinjene Države donose cijelom svijetu“, istakli su iz ruske Ambasade u Sarajevu.

Share

Jedan komentar na “Ambasada Rusije u BiH: U Ukrajini nema invazije, SAD podsticale neonacističku taktiku

  1. Kretenu po tebi su izašli na teren pčelari s košnicama, ne mogu razumjeti da ambasador ima mozak kao kokoška!
    Slava Ukrajini, dečki samo💪💪🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦💪

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.