Dobri odnosi Srpske i Srbije među najvažnijim prioritetima SNSD-a

Dobri odnosi Srpske i Srbije među najvažnijim prioritetima SNSD-a

Dobri odnosi Republike Srpske i Srbije su među najvažnijim prioritetima politike SNSD-a, saopšteno je danas iz ove stranke.

Iz SNSD-a ističu da su odnosi Srpske i Srbije prethodnih godina dostigli najviši nivo kroz političko razumijevanje, planske aktivnosti na realizaciji zajedničkih projekata od strateškog značaja, posebno u oblasti saobraćajne infrastrukture i energetike.

– SNSD pozdravlja podršku i doprinos Srbije razvoju lokalnih zajednica u Republici Srpskoj kroz različite projekte, čime je dala nemjerljiv doprinos sveukupnom razvoju Republike Srpske i nastojanjima naših institucija na pravljenju boljih uslova za život naših građana – navedeno je u saopštenju.

Iz ove stranke pozdravljaju opredjeljenje Srpske i Srbije da i dalje zajednički rade na unapređenju međusobnih odnosa, u funkciji čega su i današnji razgovori srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako navode, SNSD smatra da o svakom konstruktivnom prijedlogu, važnom za poboljšanje pozicije Republike Srpske i srpskog naroda u cjelini, treba razgovarati.

– Sigurno je da će dodatnom osnaživanju naših sveukupnih odnosa doprinijeti i danas dogovoreni Veliki sabor Srbije i Srpske, kao i zajednička sjednica dvije vlade – navedeno je u saopštenju Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.