Šeranić sa predstavnicima sindikata o povećanju plata

Šeranić sa predstavnicima sindikata o povećanju plata

Alen Šeranić, ministar  zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, informisao je predstavnike sindikata u upravi o novim modelima za povećanje plata zaposlenih u javnim ustanovama i fondovima.

 

Naime,  ono što je u planu je da će radnicima koji primaju plate do 1.000 one uvećati za pet odsto, a onima iznad tog primanja povećanje će iznositi tri odsto.

Šeranić je naglasio važnost povećanja plata radnika u Fondu zdravstvenog osiguranja, Fondu za dječiju zaštitu, kao i ustanovama socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srpska, a koje su izuzetno važne za zbrinjavanje starijih lica i lica sa invaliditetom.

Ministar Šeranić je razgovarao sa predsjednikom Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske Brankom Zelenovićem, kao i predsjednikom Sindikata uprave Republike Srpske Božom Marićem.

Bilo je riječi o novim modelima povećanja plata zaposlenih u javnim ustanovama i fondovima čiji je osnivač Republika Srpska, kroz umanjenje poreske osnovice i ukidanje dijela parafiskalnih nameta, što će biti usmjereno na povećanje plata zaposlenih u ovim sektorima.

Radnicima koji primaju plate do 1.000 KM one će se uvećati za pet odsto, dok će onima sa primanjima iznad ovog iznosa to povećanje iznositi tri odsto, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Faktor magazin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.