TRI PUTA SEDMIČNO – Od 17. juna avionska linija Banjaluka-Tivat

TRI PUTA SEDMIČNO – Od 17. juna avionska linija Banjaluka-Tivat

Vršiteljka dužnosti izvršne direktorice kompanije Air Montenegro Dragana Frantov Nikolić potvrdila je za magazin Faktor da će od 17. juna biti uspostavljeni direktni avio-letovi na realaciji Banjaluka-Tivat i to dva puta sedmično, dok će od 29. juna biti letovi tri puta na sedmičnom novou! Na taj način će, uoči nove turističke sezone, građanima Republike Srpske i BiH, Crna Gora biti na dohvat ruke za svega četrdesetak minuta! Nikolićeva naglašava da su upravo zbog velikog interesovanja putnika dodali još jednu rotaciju više prema najvećem gradu Srpske. Gosti iz regiona su među prvim u ukupnom turističkom prometu Crne Gore, a Nikolić očekuje da će ih ove godine biti još više. Za naš list ističe da kompanija Air Montenegro spaja Podgoricu i Tivat sa preko 10 destinacija, među kojima su, između ostalih, Cirih, Frankfurt, Istanbul, Kopenhagen, Lion, Nant, Pariz, Prag, Tel Aviv… Kao i u vrijeme pandemije koronavirusa, tako i sada, za vrijeme sukoba u Ukrajini, prilike u avio-saobraćaju se brzo mijenjaju, pa je, kaže Nikolićeva, i Air Montenegro uspostavio linije sa više različitih emitivnih tržišta i povećao frekvenciju postojećih linija. Ni putnici stoga ne moraju da brinu!

FAKTOR: Kada je u planu uspostavljanje avio-linije Banja Luka-Tivat?

NIKOLIĆ: Air Montenegro će, od 17. juna, letjeti na relaciji Banja Luka-Tivat dva puta sedmično, a od 29. juna tri puta.

Zbog velikog interesovanja dodali smo još jednu rotaciju u odnosu na prethodnu godinu kada smo saobraćali dva puta sedmično.

Banja Luka je destinacija prema kojoj avioni naše kompanije lete od samog početka.

Namjera je bila da bolje povežemo dvije susjedne zemlje te skratimo vrijeme putovanja, što je samo po sebi dovoljan razlog da se za odmor odabere Crna Gora.

FAKTOR: Prema kojim destinacijama trenutno saobraćaju avioni Air Montenegra?

NIKOLIĆ: Kompanija Air Montenegro spaja Podgoricu i Tivat sa preko 10 destinacija.

Među njima su: Beograd, Banja Luka, Cirih, Frankfurt, Istanbul, Kopenhagen, Lion, Ljubljana, Nant, Pariz, Prag, Katovice, Tel Aviv…

Naš cilj je da Crnu Goru što bolje pozicioniramo na turističkoj mapi zbog čega kompanija konstantno osluškuje potrebe putnika i prati promjene na tržištu pa u tom kontekstu organizuje i brojne čarter letove, koji su posebno intenzivirani tokom ljetnje sezone.

FAKTOR: Šta se u radu vaše kompanije promijenilo nakon sukoba u Ukrajini, budući da su turisti iz te zemlje i Rusije u velikom broju dolazili u Crnu Goru?

NIKOLIĆ: Situacija u Ukrajini bez sumnje je uticala i na avio-industriju, kao i na navike putnika.

Govorimo prije svega o drugačijim okolnostima u kojima se planiraju i realizuju putovanja u cijeloj Evropi.

Kako u vrijeme pandemije koronavirusa, tako i za vrijeme sukoba u Ukrajini, prilike u avio-saobraćaju se brzo mijenjaju i u svemu se nalaze najbolji načini prilagođavanja aktuelnoj situaciji.

Tako je i Air Montenegro uspostavio saobraćaj sa više različitih emitivnih tržišta i povećao frekvenciju postojećih linija.

Ove godine se očekuje povratak određenog broja turista sa ovih područja koji dolaze najčešće preko Beograda i Istanbula i imaju mogućnost da biraju naše letove.

Air Montenegro ovoga ljeta gotovo svakodnevno ima letove iz Tivta ka Istanbulu, a uskoro ćemo saobraćati i iz Podgorice za Istanbul.

FAKTOR: Kakva je saradnja sa Aerodromom Banja Luka?

NIKOLIĆ: Saradnja Aerodroma Banja Luka i kompanije Air Montenegro počela je prošle godine i već u prvoj godini potvrđuje da dobri rezultati stižu kada smo udruženi na istom zadatku.

Rukovodstvo Aerodroma Banja Luka pokazalo je punu posvećenost i želju da što više ljudi povežemo na relaciji Banja Luka-Tivat.

Impresije naših putnika svjedoče da su zadovoljni uslugom koja je na najboljem mogućem nivou.

Cilj nam je da se saradnja nastavi i u narednim godinama na obostrano zadovoljstvo.

REZERVACIJE VEĆ POČELE!

FAKTOR: Koliko će uspostava avio-linije Banjaluka-Tivat značiti za turističku sezonu u Crnoj Gori i očekujete li veći priliv gostiju iz Republike Srpske, odnosno BiH?

NIKOLIĆ: Građani regiona tradicionalno godinama biraju Crnu Goru kao svoju prvu destinaciju za odmor.

Prošle godine su upravo turisti iz regiona bili dominantni, a prema svim najavama ove godine će ih biti još više. Dobar pokazatelj i predznak za to su i rezervacije koje već sada imamo na liniji Banja Luka-Tivat.

Ova linija turistima omogućava da za samo četrdesetak minuta iz Banja Luke stignu u Crnu Goru, a onda dalje iz Tivta da otkrivaju brojne predjele naše zemlje.

Brza povezanost jako je važna putnicima i zato vjerujemo da će ova linija tek doživjeti svoju pravu ekspanziju.

autor:faktormagzin, tekst je izašao u FM 51 štampanom izdanju od 9 juna 2022. godine

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.