Vukanović prijeti SDS-u i PDP-u: Ko će biti na listi?

Vukanović prijeti SDS-u i PDP-u: Ko će biti na listi?

Nebojša Vukanović ozbiljno računa na najmanje jednog poslanika iz Banja Luke i Krajine na narednim opštim izboorima.

Zato je već sada krenuo u ozbiljno lobiranje nezadovoljnih u SDS-u, ali i PDP-u.

 

Kako saznaje Faktor, aktuelni i jedini sa liste SDS-a izabrani poslanik iz Banja Luke, Davor Šešić, već je dogovorio angažnam na listi Vukanovićeve stranke Pravda i red, na predstojećim izborima.

Šešić je već duže vrijeme nezadovoljan statusom u svojoj matičnoj stranci.

U otvorenom je sukobu sa SDS-om zbog Milana Radovića, za kojeg tvrdi da partijom u Banja Luci upravlja novcem i spletkama.

Ono što je činjenica je da je SDS u Banja Luci potpuno razbijen, nemaju svoj klub u Gradskoj skupštini, posljednjih godina promijenjeno je nekoliko ljudi u vrhu stranke, a dolaskom Milana Radoovića stvari su se samo dodatno usložile.

Simbolično Šešić u Narodnoj skupštini i sjedi do Vukanovića.

Drugi ozbiljan transfer mogao bi se desiti u Kneževu. Zaboravljeni Milan Sukur, kandidat SDS-a za načelnika Kneževa i predsjednik Opštinskog odbora u ovom gradu jako je nezadovoljan svojim statusom u stranci.

Sukur smatra je zaboravljen od stranačkog rukovodstva.

Iako je izgubio u trci za načelnika na proteklim loklanim izborima, dobio je 2159 glasova, pa je Vukanović procijenio da je to dovoljan potencijal da Sukura vrbuje u toj zamišljenoj trci za poslaničke mandate 2022.godine.

Nebojiša Vukanović, nezadovoljan odnosima u Koaliciji SDS, PDP, DNS više puta je najvaljivao da će svojim pokretom Pravda i red samostalno ići na izbore naredne godine.

Aktuleni poslanički mandat osvojio je na komezacionoj listi SDS-a, dok u Skupštini djeluje kao samostalni poslanik i član Kluba poslanika javeće opozicione stranke.

autor; Faktor, tekst je izašao u štampanom izdanju br.21.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.