BIR FEST NA UŠĆU: Dolazi „Bijelo dugme“

BIR FEST NA UŠĆU: Dolazi „Bijelo dugme“

Festival muzike i piva „Belgrejd bir fest” biće održan od 18. do 22. avgusta na prostoru Ušća, uz besplatan ulaz za posetioce, a prvog dana na glavnoj bini nastupiće „Bijelo dugme“, saopštili su organizatori.

Iz Beogradske kulturne mreže (BKM) su najavili da će tokom pet dana „Bir fest“ ugostiti više od 60 bendova na dve festivalske bine, program će svakog dana počinjati u 19.30, dok će ulaz „pratiti procedura prilagođena propisanim merama u cilju sprečavanja širenja korona virusa“.

Obnovljeno „Bijelo dugme“ koje predvodi gitarista i kompozitor Goran Bregović poslednjih godina nastupa u pratnji „Orkestra za svadbe i sahrane“, s pevačima Alenom Islamovićem i Mladenom Vojičićem Tifom u postavi.

Organizatori su naveli da će nastup Bregovićevog Dugmeta biti „na najkvalitetnijem zvuku u ovom delu Evrope, koji će produkcijski biti prilagođen veličini samog događaja“.

Ovo je, kako su naveli organizatori, prvi put, još od koncerta kod Hajdučke česme, da Beograđani i svi posetioci „Bir festa“ mogu besplatno da gledaju nastup najpopularnijeg rok sastava s prostora bivše Jugoslavije.

Da ove godine neće izostati dobra atmosfera govori i podatak da ‘Belgrejd bir fest’ i ovaj put sprema najveći i najlepši vatromet. Biće to svojevrstan muzički vatromet koji su do sada, u čitavoj Evropi, imali prilike da vide samo stanovnici Francuske. Termin za ovaj spektakl rezervisan je za petak u ponoć“, saopštava BKM.

Na „Bir festu“ je do sada održano više od 800 koncerata, uz predstavljanje pet stotina pivskih brendova, a ovaj festival je postao jedan od najposećenijih besplatnih muzičkih događaja.
Imena ostalih izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem „Bir festu“ biće poznata za nekoliko dana, kada bude utvrđena precizna satnica njihovih nastupa.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.