KOME SMETAJU: Od utorka hakerski napadi

KOME SMETAJU: Od utorka hakerski napadi

Portal banjalučkih „Nezavisnih novina“ danima je pod jakim hakerskim napadima, saošteno je iz redakcije ovog dnevnog lista.

DDoS napadi počeli su u utorak, 10. avgusta popodne, zaustavljeni su istog dana u večernjim časovima, ali su nastavljeni juče i danas i nema naznaka da će u dogledno vrijeme prestati.

U saopštenju je navedeno da ekipa „Nezavisnih novina“, uz tehničku podršku „M:tela“ i „Blica“, neumorno pokušava uspostaviti normalan rad portala www.nezavisne.com, ali i dalje je otežan, pa se nadaju da će čitaoci to razumjeti.

Redakcija „Nezavisnih novina“ ove napade tumači kao pritisak na rad, s ciljem da se ugrozi poslovanje.

„Novinarski posao obavljamo časno i trudimo se da budemo objektivni, informativni i tačni, a 300.000 čitalaca koji nam svakodnevno dolaze su naša najbolja potvrda i snaga. Napade smo prijavili i policiji i očekujemo njihovu brzu reakciju i da će istragom biti utvrđeno izvor napada“, navodi se u saopštenju.

„Nezavisne novine“ su uputile izvinjenje čitaocima i klijentima zbog neprijatnosti i poručile da će sa njima biti uskoro „u punom kapacitetu“, uz izraženu nadu da će se portal uskoor vratiti u normalan režim rada.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.