Svjetski broj jedan u tenisu Novak Đoković od 2011.godine se pridržavala samo ovog jelovnika.
Za Đokovića postoje i pravila o ishrani, o kojima je u intervjuu Grejemu Bensindžeru govorio, a kojih se svjetski šampion pridržava već deset godina.
- Iz ishrane izbaciti gluten i mliječne proizvode
- Šećer svesti na minimum
- Ishranu bazirati na povrće, pasulj, ribu, orašasto voće, sjemenke, sočiva
- Izbjegavati crveno meso
- Najveći deo obroka bi trebalo da bude biljnog porekla
- Hranu bi trebalo žvakati što duže kako bi se dobro svarila
- Hranu bi trebalo uskladiti sa potrebama tijela
- Popiti čašu mlake vode čim se probudite
Prvi dan:
Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike kašike mauka meda, kaša organskih zobenih pahuljica bez glutena sa brusnicom, suvim grožđem, semenkama suncokreta, bademima
Užina: Hljeb bez glutena, krekeri sa avokadom i tunjevina
Ručak: Zelena salata, tjestenina bez glutena, (kao dodaci pirinač, špargla, veganski sir i paradajz)
Užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha, dinja
Večera: Cezar salata sa dresingom, supa sa povrćem, fileti lososa, sa prženim paradajzom i marinada.
Drugi dan
Doručak:Čaša mlake vode poslije ustajanja, dvije velike kašike manuka meda, banana sa puterom od indijskog oraha, voće.
Užina: Tost bez glutena sa puterom od badema i medom
Ručak: Zelena salata, začinjena salata ukljućujući rezance bez glutena, crveni biber, rukola indijski orah, bosiljak i vinsko sirće
Užina: Voće
Večera: Salata sa tunjevinom, (zeleni pasulj, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crveni biber, paradajz, kockice piletine, supa od paradajza.
Treći dan
Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dvije velike čaše manuka meda, zobene pahuljice sa puterom od indijskih oraha i bananama i voće.
Užina: Humus sa jabukama
Ručak: Zelena salata, tjestenina bez glutena (uključujući pirinač, lješnike i bosiljak)
Užina: Avokado sa krekerima bez glutena i voće
Večera: Svježa mješavina zelena salata sa avokadom i dresingom, šargarepa i supa od đumbira, pečena piletina prekrivena limunom.