Kako prirodnim putem i bezbolno ukloniti neželjene dlačice?

Kako prirodnim putem i bezbolno ukloniti neželjene dlačice?

Ah te dlačice… I baš kad pomislite da ste ih se napokon barem na neko vrijeme riješili, pojavi se nova dlačica i novi problem kako je ukloniti

Ne postoji ništa ljepše od njegovane i mekane kože, ali put do takvog rezultata nije lak. Šta više, često je i bolan, posebno kada je u pitanju depilacija.

Međutim, postoji recept uz pomoću kojeg će vam koža biti glatka, a dlačice će rasti usporeno. Tajna je u smjesi od ljuske oraha!

Kako napraviti smjesu od ljuske oraha?

Ono što treba da uradite jeste da ispečete nekoliko ljuski od oraha i da ih sameljete u prah. Dobijena količina treba da odgovara jednoj supenoj kašici. Potom, taj prah pomješajte s jednim litrom vode i ostavite da odstoji 24 sata.

Kada prođe taj period, tečnost promućkajte, uzmite vatu, potopite je u nju i premazujte dijelove tela sa kojih želite da uklonite dlačice. Ovaj postupak bi trebalo primjenjivati 3 puta dnevno, dok ne dobijete željene rezultate.

U zavisnosti od jačine dlake, kod nekih žena će doći do drastičnog proređivanja, dok će se kod nekih potpuno ukloniti.

Napomena: Prije nego što se odlučite na ovu vrstu uklanjanja dlaka na tijelu, posavetujte se sa svojim dermatologom, kako biste saznali da li vaš tip kože može to da podnese.

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.