Brus Springstin prodao autorska prava Soniju: Dogovor vrijedan 500 miliona dolara…

Brus Springstin prodao autorska prava Soniju: Dogovor vrijedan 500 miliona dolara…

 Rok zvijezda Brus Springstin prodao je autorska prava za svoju muziku Soniju u transakciji čija vrijednost je procijenjena na 500 miliona dolara, javili su Njujork tajms i specijalizovani američki nedjeljnik Bilbord.

To obuhvata katalog snimljene muzike Springstina kao i njegovo djelo tekstopisca i  kompozitora, uključujući svjetske hitove kao što je singl “Born in the USA”, naveli su izvori bliski tom slučaju.

O ovome nije objavljeno ništa zvanično. Portparol grupe Soni odbio je da komentariše, a Soni Mjuzik nije odmah odgovorio na upit agencije Frans pres.

Tokom karijere od pola vijeka prodato je više od 150 miliona ploča Springstina, koji je osto veran Kolambija Rekordsu, koji je dio japanske multinacionalne kompanije Soni.

Sedamdesetdvogodišnji Brus Springstin je tako poslednja muzička zvijezda koja je prodala autorska prava za dio ili cjelokupni svoj muzički opus, slijedeći Boba Dilana, Stivi Niks, Nila Janga.

Kupovina muzičkih prava je u velikom porastu.

Prošle godine Bob Dilan je prodao svoja muzička prava grupi Juniverzal Mjuzik (Universal Music) za 300 miliona dolara, dok je Stivi Niks, pjevačica pop grupe Flitvud Mak, prepustila većinski udio u svojim muzičkim pravima za 100 miliona dolara, prenose mediji.

 

Izvor: Bilbord

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.