POSLJEDNJI ispraćaj Marinka Rokvića: „Život u duši ostavi tugu…“

POSLJEDNJI ispraćaj Marinka Rokvića: „Život u duši ostavi tugu…“

Pjevač Marinko Rokvić sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju uz pjesmu „Jedina moja“.

Harmonika je svirala svima poznate taktove, dok su okupljeni ronili suze.

Neutješna supruga Slavica jedva se oprostila od Marinka, te su je sinovi Nikola i Marko jedva odvojili od kovčega, nakon opjela.

Sin Nikola Rokvić, koji je posebno bio vezan za oca sve vrijeme je gledao u nebo i plakao, a suze nije sakrila ni njegova supruga Bojana Barović.

Nikola je na groblju održao govor za svog oca.

„Za našu porodicu to je bio trenutak potpune ljubavi, čistih emocija, koje nemaju granice. Trenutaka koji su bili prozor ka večnosti, pomešane ljudskim tugama i čovečijim bolom. Zašto čovek ne može da izađe iz okova i svih stega koje nosimo u sebi, da tek kad nastupi tren takozvanog kraja i osetimo potpunu slobodu, izbacimo za sabe sve suvišne pregrade i ograde i izbacimo esenciju duše… Naša majka, tvoja divna saputnica, heroj nad herojima, orden ljubavi, vere, požrtvovanosti i svega najlepšeg što može da živi u jednoj ženi,majci, supruzi. Koliko te samo voli. Koliko ti je bila druga polovina, spojena bez ijednog procenta i greške pri spavanju. Unuci pitaju za tebe, a mi ne znamo kako da im saopštimo da te više nema“, rekao je on

Zajedno sa porodicom, prijatelji i kolege okupili su se kako bi pokojnom Marinku odali posljednju počast.

Sahrani je prisustvovo i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a među poznatima koji su došli na sahranu su i: Milena Plavšić, Nenad Knežević Knez, Nada Topčagić, Aca i Bilja Ilić…

Pjevačica Nada Topčagić koja godinama nije bila u dobrim odnosima sa Marinkom, sada je u suzama došla pokraj njegovoj kovčega i uz jecaje izgovorila: „Oprosti mi moj Marinko“.

Rokvić je preminuo 6.novembra, nakon duge i teške bolesti, a njegova želja bila je da se o tome ne komentariše u javnosti, što su oni i ispoštovali.

Izvor: B92

Foto: Kurir/Ata images

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.