Predstava „Kokoška“ 20 godina na repertoaru

Predstava „Kokoška“ 20 godina na repertoaru

U Narodnom pozorištu Republike Srpske večeras će biti odigrana predstava „Kokoška“, koja je premijeru imala na današnji dan prije 20 godina i najdugovječnija je predstava u istoriji ovog pozorišta koje postoji 91 godinu.

 

Glumac Aleksandar Stojković rekao je da višedecenijsko trajanje predstave na pozorišnim daskama svjedoči o ljubavi koja se rodila između komada i glumaca koji u njemu igraju, ali i komada i publike.

– Na sceni se vidi sve, naročito se osjeti kada glumci u predstavi dobro sarađuju i kada vole tu predstavu, onda tu ljubav prenose i na publiku – rekao je Stojković Srni.

On je naveo da je riječ o pitkoj komediji o životu pozorišnih umjetnika, protkanoj ozbiljnim životnim temama i problemima.

– To su svakodnevni problemi sa kojima se svako od nas susreće, ali protkani humorom i kao takvi sagledani iz skroz drugog ugla, te publika na kraju predstave shvati da ti problemi nisu nepremostivi kao što izgledaju na prvu – rekao je Stojković.

Glumac Đorđe Marković rekao je da je ova predstava jedinstven pokazatelj da glumci nikada ne stare, te da je to njihova velika privilegija.

– Mnogi od nas su u proteklih 20 godina postali majke, očevi, bake i deke, ali mi smo u ovim ulogama i dalje mladi, jer smo u odnosu na naše sinove, kćeri, unučad – veća djeca od svih njih – rekao je Marković.

Vedrana Mačković, koja je u predstavi zamijenila dosadašnju glumicu Gordanu Milinović, izrazila je zadovoljstvo što je dobila priliku da postane dio ansambla predstave koja se tako dugo održala na pozorišnim daskama.

– Motiv ljubavi koji prožima predstavu je isti danas kao i prije 20 godina i to je ono što ovu predstavu održava živom, ali i zanimljiv način rješavanja ljubavnih problema – rekla je Mačkovićeva.

Predstavu „Kokoška“ po tekstu ruskog pisca Nikolaja Vladimiroviča Koljade na scenu Narodnog pozorišta Republike Srpske postavio je reditelj Predrag Štrbac 1. decembra 2001. godine.

Ovo je ujedno i najdugovječnija predstava u istoriji pozorišta koje postoji 91 godinu, a u kojem je, zajedno sa gostujućim izvedbama, odigrana 111 puta.

Večeras će predstava „Kokoška“ biti izvedena 112. put.

 

Izvor: Nezavisne

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.