Srećan rođendan, Leonardo!

Srećan rođendan, Leonardo!

Leonardo Dikaprio 11. novembra proslavlja 46. rođendan.

 

Decenijama važi za jednog od najuspješnijih glumaca, a ovo su neke od najzanimljivijih činjenica o njemu. Pa krenimo redom:

  1.  Slavni glumac dobio je ime po Leonardu Da Vinčiju. Naime, majka Dikaprija, kada je bila trudna,  bila je u muzeju i gledala slike italijanskog umjetnika. Inspirisana time, dala je sinu ime Leonardo.
  2. Leonardov glumački debi nije bio sjajan. Naime, on je igrao u ostvarenju „Romper Room“, ali je dobio otkaz zbog nedoličnog ponašanja.
  3. Dikaprio je 1998. godine donirao kompjutere i opremu biblioteci Los Feliz, koja je izgrađena na mjestu njegovog doma iz djetinjstva.
  4.  Leonardo Dikaprio je odbio ulogu komadanta Landa u filmu „Inglorious Bastards“ Kventina Tarantina. U tu ulogu je „uskočio“ Kristof Volc, koji je za to dobio i Oskara. Inače, Leonardo je trebalo da glumi u filmu „Spajdermen“ iz 2002. godine, ali je uloga pripala Tobiju Megvajeru.
  5.  Dok je snimao film „Blood Diamond“ u Južnoj Africi, Dikaprio je „usvojio“ djevojčicu iz Južne Afrike koju je upoznao u sirotištu. Jednom mjesečno joj šalje ček i redovno razgovara sa njom telefonom.
  6. Leonardo Dikaprio je jedan od mnogih poznatih ličnosti koje su se prijavile za putovanje u svemir preko kompanije „Virgin Galactic“.
  7. 2010. godine, Dikaprio je donirao 1.000.000 dolara Društvu za zaštitu divljih životinja na samitu tigrova u Rusiji. Uprkos višestrukim kašnjenjima aviona, Dikaprio je istrajao da stigne na događaj, što je navelo Vladimira Putina da ga opiše kao „pravog muškarca“.
  8. Dikaprio kaže da se nikada nije drogirao. Da bi se pripremio za svoju ulogu u „Vuku sa Volstrita“, morao je da razgovara sa stručnjakom za drogu.
  9.  Leonardo Dikaprio je tri puta bio nominovan za najboljeg glumca na dodjeli Oskara, za filmove „Avijatičar“, „Krvavi dijamant i „Vuk sa Volstrita“, ali je svaki put izgubio. Ipak 2016. je nominovan za film „The Revenant“ i pobijedio je.  Dikapriju nije bilo ni malo lako dok je snimao film „The Revenant“, za koji je dobio Oskara. Film je snimljen u Alberti, u Kanadi, gdje su se glumci i ekipa suočili sa niskim temperaturama. Dikaprio je snimio scene u kojima je skakao u ledenu rijeku noseći 23 kilograma materijala što je u filmu predstavljalo medveđu kožu. Povrh toga, Dikaprio je patio od raznih virusnih infekcija, a scena u kojoj pljuje ogromnu količinu sluzi bila je zapravo stvarna. Imao je gripu tog dana.
  10. Leonardo Dikaprio je bio vezi sa brojnim ljepoticama, kao što su Žizel Bundšen, Bar Rafaeli, a sada je u vezi sa Kamilom Morone. Takođe je pričao srpski, i to za potrebe filma „Plaža“.

„Sutra ću da putujem mnogo milja biciklom“, izgovorio je Dikaprio.

 

 

 

 

Izvor: Telegraf

 

 

 

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.