Ima se – može se: Ronaldo će da uveseljava Saudijce za 200 miliona dolara po sezoni?

Ima se – može se: Ronaldo će da uveseljava Saudijce za 200 miliona dolara po sezoni?

Portugalac Kristijano Ronaldo bi uskoro mogao da postane najplaćeniji igrač svih vremena, sa najvećim ugovorom u istoriji fudbala, koji mu nudi saudijski klub Al Nasr – i koji će prihvatiti.

 

Španska Marka je prije nedjelju dana prva objavila da Saudijci mame Ronalda nezapamćenom količinom novca, brdo je to para, u pitanju je 200 miliona dolara po sezoni i ugovor na dvije i po godine, a isti izvor danas tvrdi da su Ronaldo i njegov menadžer Žorž Mendeš saglasni da se ovakva prilika ne sme propustiti. To se čekalo.

Nijedna druga ponuda za trenutno nezaposlenog Ronalda nije ni blizu ove koja stiže od prebogatih Saudijaca, ni iz MLS-a nema naznaka da bi slična mogla doći, a kamoli iz Evrope, pa je jasno da Ronaldova karijera može ići u samo jednom pravcu.

Više ga ne interesuje takmičarski aspekt, njega kao najvećeg takmičara u istoriji fudbala, sada je samo novac važan, zapravo važno mu je mnogo novca. Kao da ga dosad nije zaradio u dovoljnim količinama da obezbijedi silu pokolenja. Još ovih 200 miliona, pa tek onda može u penziju.

Udica je bačena, Ronaldo je prihvatio, čeka se, kažu, samo potvrda.

Sve izvjesnije dovođenje Ronalda je još jedna potvrda moći Saudisjke Arabije koja je promijenila kurs i kroz fudbal želi promociju države, o čemu svjedoči i preuzimanje Njukasla od strane investicionog fonda na čelu sa princem Salmanom, ali i kandidatura za Svjetsko prvenstvo 2030. godine, piše Telegraf.

Al Nasr, klub iz Rijada, vodi bivši Romin trener Rudi Garija, a najveće zvijezde ekipe su golman Ospina i bivši igrač Viljarreala Alvaro Gonzalez. Al Nasr je, uz Al Hilal, svog gradskog rivala, najtrofejniji saudijski klub.

Ronaldo, peterostruki osvajač Zlatne lopte, u Manchester se vratio prošle godine.

Nakon razočaravajuće sezone ovog ljeta je želio da promjeni klub, ali je na kraju ostao pa se zatim posvađao sa trenerom Ten Hagom i onda još uradio neoprostivo – u intervjuu je kritiovao klub. Uslijedio je momentalni otkaz.

Ranije je još igrao za Sporting, Real i Juventus.

(foto: AP)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.