Nove optužbe za Overmarsa: Tri igračice Ajaksa tvrde da je ulazio u blok za masažu i pipkao ih

Nove optužbe za Overmarsa: Tri igračice Ajaksa tvrde da je ulazio u blok za masažu i pipkao ih

Bivši spoortski direktor Ajaksa Mark Overmars nije zbijao „šale“ sa seksualnom konotacijom samo sa zaposlenim ženama u klubu, zbog čega je na kraju i dobio otkaz, već je imao slične trenutke – i sa fudbalerkama.

 

Ništa strašno, sve je bilo u šali sa njegove strane, to su tako vidjele tri igračice koje su željele da ostanu anonimne, ali im je jači osjećaj od svega da to nisu bili nimalo prijatni momenti za njih.

Podsjetimo da je nekadašnji holandski reprezentativac opužen od strane zaposlenih žena u klubu da im je slao fotografije svog polnog organa preko telefona.

Overmars je, kako su otkrili za holandski dnevnik „Het Parool“, znao da svrati u salu za masažu, gdje fudbalerke sebi mogu dozvoliti veću intimu, i nekolicinu njih je pipkao. U šali.

– To je njemu bilo zezanje, ali nije bilo pristojno – izjavila je jedna od igračica čiji se identitet ne otkriva.

Prema navodima druge dvije djevojke iz aktuelnog sastava Overmars je više puta navraćao u salu za masažu i fizio centar gdje je uvijek bilo fudbalerki. Tu je imao svu slobodu da se slobodnije ponaša prema njima, jer ni trener ni njegovi pomoćnici tu nisu zalazili bez prethodne najave da ne bi naišli na gole igračice.

– Znam nekoliko igračica koje su imale slično iskustvo koje nije bilo u redu – izjavila je i jedna bivša igračica „Kopljanika“.

Marel Van Dongen, koja je igrala za Ajaks u periodu od 2015. do 2018. godine, izjavila je da nije imala slična neprijatna iskustva sa Overmarsom, mada je, kaže, čula da se nešto dešava.

– Često je umio prokomentariše nešto što bi vas nateralo da pomislite: „hm, ovo nije bilo u redu, nije profesionalno“. Nije nas posmatrao samo kao djevojke koje tu rade, već kao materijal za flertovanje.

Podsjećamo, Overmars je nakon skandala koje je isplivao u javnosti, osramoćen dobio otkaz, ali nije dugo čekao na novo „uhlebljenje“, angažovao ga je belgijski Antverpen takođe na mjesto sportskog direktora.

Na pitanje pomenutog medija za koji su govorile fudbalerke, da porkomentariše njihove tvrdnje, to je odbio, baš kao što je i Ajaks odbio da se oglasi povodom ovih optužbi.

(Telegraf.rs, Printskrin: Youtube/ESPN NL)

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.