Sveštenik zatražio razrešenje, zaljubio se

Sveštenik zatražio razrešenje, zaljubio se

Zaljubljen sam“, riječi su koje je na kraju mise izgovorio don Riccardo Ceccobelli, svešenik u srednjoj Italiji, zamolivši pritom svog pretpostavljenog, biskupa Gualtiera Sigismondija, da ga razriješi vjerske dužnosti.

„Zaljubio sam se i želim pokušati živjeti tu ljubav“, priznao je don Riccardo svom biskupu Sigismondiju, stoji u saopštenju biskupije.

Svećenik, čiji priču nacionalni dnevni listovi danas prenose, suspendovan je iz dosadašnje službe i već su pokrenute formalnosti koje će mu omogućiti da ponovno postane laik.

„Veoma sam zahvalan don Riccardu na dosadašnjoj Božjoj službi. Istovremeno bih želio da mu njegov izbor ne predstavlja teret, već da mu garantuje mir i spokoj“, rekao je biskup.

Ceccobelli kaže da je ovakav izbor bio mnogo težak za nekoga tko voli i poštuje Crkvu.

„Ne mogu i dalje ostati dosljedan i transparentan u odnosu s Crkvom, kao što sam do sada bio“, rekao je svešenik, koji je priznanje izgovorio pred svojim vjernicima i u prisustvu biskupa na nedjeljnoj misi.

Kako piše „Corriere della Sera”, u malom gradu blizu Perugije „svi su znali“ što se događa i „kružile su glasine da je don Riccardo viđen sa ženom“.

No, ni u medijima ni u saopštenju biskupije nema podataka o identitetu one koja je ukrala don Riccardovo srce, navode agencije.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.