Nijanse karmina savršene za žene u 30-im, 40-im i 50-im godinama

Nijanse karmina savršene za žene u 30-im, 40-im i 50-im godinama

Izdvajamo nijanse karmina koje treba izbjegavati i one koje pomlađuju te čine da izgledate privlačno!

Trendovi u svijetu šminke se mijenjaju, ali stručnjaci podsjećaju da je uprkos modi najbolje da nosimo ono što nam odgovara i pristaje. Karmin može potpuno da promjeni izgled, ali i vizuleno “doda” godine. Šminkeri upozoravaju na boje karmina koje treba da izbjegavamo ako ne želimo da izgledamo starije.

Tamno ljubičasta

Trend bordo i tamnih nijansi boje šljive obično se vezuje za jesen i zimu. Ipak, stručnjaci sada svjetuju da prednost damo svijeltilim bojama, na primjer, klasičnoj crvenoj ili bogatoj koralnoj, jer previše tamne nijanse vizuelno sužavaju usne, što je veoma loše ako vaše usne već nisu puno pune. Žene starije od 40 godina uglavnom bi trebalo da izbegavaju tamne ruževe, jer ćete sa ovim kozmetičkim proizvodom “nabaciti” sebi nepotrebnih par godina.

Ledeno smeđa

Dalekih 90-ih godina ova nijansa je bila jedna od najpopularnijih, ali uglavnom među ženama starijim od 40 godina. Ipak, danas se ova nijansa, osim ako ne idete na tematsku zabavu smatra pravim beauty grijehom. Čak i djevojke sa toplim tonovima kože ne bi trebalo da uzimaju ovaj ruž za usne, jer će vam ova nijansa dati “bolestan” izgled.

Svijetle nijanse roze

Svijetle nijanse ruža sa metalnim sjajem nalazile su se u neseseru svake djevojke mlađe od 25 godina. Ipak, šminkeri tvrde da ova boja ne stoji apsolutno nikome, pored toga što dodaje godine svaku šminku će učiniti neukusnom. Na sreću, u nekom trenutku, žene su shvatile da ova nijansa, u principu, nikome ne odgovara i napustile su je. Pored toga što će vam takva ružičasta dodati pet godina, svaku šminku će učiniti neukusnom.

autor: ljepota  i zdravlje foto: ilustracija

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.