Rolnice sa sirom kao iz pekare

Rolnice sa sirom kao iz pekare

Rolnice sa sirom kao iz pekare

Ako tražite savršen doručak ili užinu koja će vas oduševiti svojom neodoljivom mekoćom i vazdušastošću, rolnice sa sirom su odličan izbor.

Ove rolnice su pravi delikates za sve ljubitelje ukusnih peciva.

Njihov neponovljiv ukus i miris će vas odvesti pravo u najbolje pekare.

Testo ovih rolnica je neverovatno mekano i lagano, gotovo kao pena, a sir koji se nalazi unutar njih pruža im neodoljivu aromu i pun, bogat ukus.

Sastojci:
  • 200 ml mleka
  • 30 gr svežeg ili 7 – 8 g suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 750 g brašna + malo da se premesi
  • 70 + 30 ml ulja
  • 250 ml vode
  • 200 gr maslaca
  • 400 – 500 gr sira
  • 1 žumance + 1 kašika mleka

Hrskave rolnice sa sirom od gotovih kora: Recept za neodoljivi ukus peciva, kao iz pekare - Telegraf.rs

Priprema:

U 200 ml toplog mleka stavit ekašiku šećer ai kvasac, promešajte i ostavite 10 minuta da odstoji.

Za to vreme razmerite brašno, dodajte so i promešajte.

Dodavajte zatim vodu, 70 ml ulja i aktiviran kvasac.

Prvo mešajte varjačom, a zatim umesite testo.

Pred kraj mešenja prelijte testo sa 30 ml ulja i mesite dok testo ne upije svo ulje.

Odmah testo delimo na 4 dela, oblikujemo u loptice i na brašnom posutoj podlozi, pokrivene krpom ostavljamo da odstoje 15 – 20 minuta.

Svaki deo testa razvući u pravougaonik, premazati ga otopljenim maslacem, pa presaviti na tri dela.

Dobijenu traku celom dužinom premazati maslacem i uviti.

Spojiti krajeve, zatvoriti spoj prstima.

Ovako dobijene rolnice ostaviti da odstoje 20 – 30 minuta pokrivene krpom.

Uzeti zatim jednu po jednu rolnicu i razvući je na širinu pleha, a u dužinu koliko razvučete.

Premazati celu površinu maslacem, na kraj do vas staviti celom dužinom sir, a onda celo testo uviti u rolnicu, pa staviti u pleh.

Nastvatiti tako i sa ostatkom tijesta

Ponoviti ovaj postupak sa preostala 3 tijesta.

Premazati sve rolnice u plehu maslacem pa oštrim nožićem ili skalpelom zaseći kose crtice.

Ostaviti 30 minuta pokrivene da odstoje.

Umutiti žumance sa mlekom i premazati rolnice.

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni i u zagrejanu rernu staviti rolnice da se peku.

Vreme pečenja je 30 minuta, ili može malo da varira zavisi od vaše rerne.

Prohladiti i poslužiti.

Prijatno!

autor:http://domaćirecepti.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.