Voćna torta sa gotovim korama
Savršena za ljetne dane.
Sastojci
Potrebno je za voćnu tortu sa gotovim korama
- 1 pakovanje (700 g) vincinni svetle kore za tortu
Za prvi fil:
- 700 g kisele pavlake 2,8 mm
- 250 g šećera u prahu
- 300 g mlevenog plazma keksa
Za drugi fil:
- 1 kg malina (koristim zamrznute)
- 10 kašika šećera
- 2 dl vode
- 2 kesice pudinga od maline
Za treći fil:
- 500 g šlag krema u prahu
- 5 dl gazirane vode
Priprema
Prvi fil: U posudi izmešati kiselu pavlaku i šećer u prahu, dodati mlevenu plazmu i sve izmešati.
Drugi fil: U posudu stavoto 1 kg malina i 10 kašika šećera.
Kuhati dok se šećer ne istopi.
Izmešati 2 pudinga sa 2 dl vode, dodati u maline i kuvati dok se ne zgusne.
Ostaviti da se ohladi.
Treći fil: Umutiti 500 g šlag krema sa 5 dl gazirane vode. Od ovog šlaga uzeti 6 kašika i dodati u fil sa plazmom i izmješati.
Filovati.
Kore su mekane nema potrebe ih prskati mlekom ili sokom.
Na tacnu staviti koru, preko premazati sa 1/3 prvog fila, 1/3 drugog fila pa 1/3 trećeg fila.
Preko staviti drugu koru pa fil 1,2,3, treća kora fil 1,2,3.