Veterani optužuju: “ Davor Šešić nas je izdao”, on odgovara: “Nisam se promijenio”

Veterani optužuju: “ Davor Šešić nas je izdao”, on odgovara: “Nisam se promijenio”

Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata traže podršku još jednog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske kako bi se održala nova posebna sjednica o pravima boračke populacije.

Do sada je, kako kažu, inicijativu za sazivanje posebne sjednice parlamenta Srpske potpisalo 27 poslanika iz opozicije, a potrebno je 28 kako bi se ispunila propisana procedura.

Iz ovog udruženja za Srpskainfo ističu da su posebno razočarani ponašanjem donedavnog poslanika SDS, Davora Šešića, koji je u međuvremenu promijenio stranački dres i prešao u redove Socijalističke partije.

– Dok je bio u SDS, Šešić je prema nama bio više nego korektan. On je bio najaktivniji narodni poslanik koji je u Skupštini zagovarao poboljšanje prava boraca i često smo razgovarali o problemima boračke populacije. Zahvaljujući, između ostalog, i njegovoj ličnoj inicijativi u martu je održana prošla posebna sjednica Narodne skupštine na kojoj se raspravljalo o položaju i pravima boraca – kaže za Srpskainfo Nedeljko Klincov, potpredsjednik Udruženja “Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata RS”.

Fali jedan potpis

Međutim, prema njegovim riječima, Šešićev odnos prema zahtjevima i problemima boraca potpuno se promijenio nakon što je početkom maja dotadašnji poslanik SDS prešao u redove socijalista Petra Đokića.

– Ima već desetak dana kako je prikupljeno 27 potpisa narodnih poslanika koji podržavaju naš zahtjev za održavanje nove posebne sjednice. Pošto nam treba još jedan potpis, tražili smo od Šešića da se pridruži, ali smo od njega dobili odgovor da prvo mora da pita svog stranačkog šefa, Petra Đokića! Trenutno smo u pregovorima s nekoliko poslanika iz vladajuće koalicije koji bi mogli da podrže inicijativu, tako da vjerujem da ćemo u tome uspjeti, sa Šešićem ili bez njega. Kad može Milorad Dodik da zakazuje posebne sjednice za sve što mu padne na pamet, valjda možemo i mi borci da tražimo još jednu sjednicu o našim pravima, budući da se ništa nije popravilo od marta, kad je održana prošla posebna sjednica – kaže Klincov.

S druge strane, odgovarajući na prozivke ratnih veterana, narodni poslanik Davor Šešić za Srpskainfo tvrdi ga niko iz Udruženja “Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata RS” nije kontaktirao u vezi održavanja nove posebne sjednice parlamenta Srpske na kojoj bi se ponovo raspravljalo o pravima i položaju boraca.

– Nisam o tome razgovarao s gospodinom Klincovom, niti me je bilo ko drugi iz udruženja zvao i tražio moj potpis. Dobro je poznato da sam uložio ogroman trud i pokrenuo inicijativu za održavanje posebne sjednice u martu i to sam zaista radio čista srca i iz želje da se popravi težak položaj naših boraca – navodi Šešić.

On kaže da na njegova ubjeđenja ni na koji način nije uticalo to što je u međuvremenu napustio SDS i prešao u redove Socijalističke partije.

– Moji stavovi, što se tiče boraca, ostali su isti. Ako se ne radi o manipulaciji ili politizaciji, apsolutno sam spreman da dam svoj potpis na tu inicijativu. Dovoljno je samo da me pozovu, da porazgovaramo i nema nikakvih problema da podržim tu inicijativu – poručuje Šešić.

autor:srpskainfo, foto:faktormagzin/srpskainfo

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.