Bahatom vožnjom polomio rampu na pružnom prelazu – Izbjegnuta tragedija!

Bahatom vožnjom polomio rampu na pružnom prelazu – Izbjegnuta tragedija!

Bahatom vožnjom polomio rampu na pružnom prelazu

Bahatim ponašanjem polomljen polubranik na elektronskom uređaju – Putni prelaz „Zalužani“ Banjaluka 24.09.2023.

Modernizacija i osiguranje putnih prelaza na prugama Željeznica Republike Srpske, ima za cilj doprinos povećanju bezbednijeg odvijanja, prije svega drumskog saobraćaja na putnim prelazima.

Osiguranje putnog prelaza „Zalužani“ planirani je projekat Željeznica Republike Srpske.

Finansiran je vlastitim sredstvima, a ukupna vrednost modernizacije ovog putnog prelaza iznosi 500.000 KM.

Početkom septembra nakon završenih svih elektro – tehničkih radova i puštanja najmodernijeg sistema osiguranja u probni rad, koji sadrži elektronski uređaj sa svjetlosno – zvučnom signalizacijom i polubranicima, dešava se nažalost veliki broj neželjenih i neprihvatljivih  događaja.

U velikoj mjeri prisutno je nepoštovanje saobraćajne signalizacije, kao i bahatost i vandalizam od strane učesnika u drumskom saobraćaju, prevashodno vozača drumskih vozila.

NE PROPUSTITE:

Rampe na pružnim prelazima za pojedine ne znače NIŠTA: Na putnom prelazu u Banjaluci djevojke prošle kroz crveno, pa završile između polubranika i pruge

Željeznice Republike Srpske ulažu maksimalne napore kako bi obezbijedile nesmetano i bezbjedno odvijanje saobraćaja na putnim prelazima

Sačuvati prije svega ljudske živote ali i svoju imovinu, željezničarima je svakodnevnica.

Taj posao, nanoseći značajnu materijalnu štetu, u velikoj mjeri otežavaju sada već brojni pojedinci, koji iznova ignorišu propise, pravila i saobraćajnu kulturu.

Željeznice Republike Srpske najošrije osuđuju ovakva postupanje učesnika u saobraćaju, ponovo apeluju i podećaju, da su svi učesnici u saobraćaju u obavezi da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju.

Lična nepažnja učesnika u drumskom saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

Zaustavite se ispred putnog prelaza – Vaše Željeznice Republike Srpske

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.