BORENOVIĆ konačno OTVORENO o Jeleni Trvić: Nije u redu ovo što radi!

BORENOVIĆ konačno OTVORENO o Jeleni Trvić: Nije u redu ovo što radi!

Jelena Trivić obavijestila je prije nekoliko dana partiju da više nije njen član, a u ovome što sada radi vjerujem da uživaju samo u vladajućim strankama, jer čisto sumnjam da od ovoga bilo kakvu korist može imati opozicioni blok u Srpskoj.
Poručio je to za “Glas Srpske” predsjednik PDP-a Branislav Borenović koji smatra da novi nemiri unutar opozicije usrećuju vladajuću strukturu u Srpskoj.

– Nisam od onih koji koriste teške riječi, uvijek pokušavam da unutrašnje nesuglasice riješim unutar četiri zida. Ipak, svako donosi svoje odluke o političkom djelovanju, ali imam osjećaj da će ovo donijeti određenu vrstu ozbiljnih posljedica po opoziciju i da će se ići na njeno usitnjavanje te da se bavimo sami sobom. Uzimanje glasova od jedne, druge ili treće opozicione stranke u stvaranju neke nove, u konačnici, neće povećati broj glasova opozicije već unositi nemir – rekao je Borenović.

Međutim, ističe da su i ovo samo izazovi koje treba prebroditi.

– Kao politička partija mnogo smo uložili u određene pojedince koji su se kroz PDP afirmisali te dobili i važna mjesta u Srpskoj. Partija je iza njih snažno stajala, ali ovakve stvari se dešavaju na ovim prostorima. Meni je žao zbog toga, volio bih da ima malo više političke korektnosti – istakao je lider PDP-a.

Naglasio je kako ne želi da tumači tuđa ponašanja.

– Svako nosi svoj krst na leđima i odgovornost za svoje stavove i odluke, kao i ja koji sam 2018. odlučio da Jelena Trivić, s kompenzacione liste, bude u Narodnoj skupštini i nije mi žao, kao što je bila moja odluka, uz ostale u partiji, da bude kandidat za predsjednicu Republike na opštim izborima i da je suštinski pobjednik. Ne zanimaju me izgovori zašto je ona donijela takvu odluku nakon svega što smo prošli zajedno u PDP-u – naglasio je Borenović i dodao da cilj stranke ostaje “smjena režima”.

Postoje, ipak, ljudi koji kako je rekao neće moći da prećute i pređu preko nekih stvari.

– Uzimanje jednog odbornika ovdje, drugog, trećeg tamo, dijelom iz PDP-a, SDS-a i Vukanovićeve ekipe unosi nemir. Svaki dan slušajući ovo mislim da ovi iz vlasti jedu kokice, piju koka-kolu i gledaju film u kojem uživaju i naslađuju se – ocijenio je Borenović, koji vjeruje da je poslanički Klub PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske siguran, kao i opozicioni klub u kojem su u Parlamentu BiH. 

Trivićeva je do sada u svoj Narodni front (NF) čije je formiranje u toku “prevukla” određen broj dojučerašnjih partijskih kolega u vrijeme dok je bila potpredsjednica PDP-a, te iz SDS-a i Za pravdu i red – liste Nebojše Vukanovića, ali i SNSD-a.

U PDP-u u Banjaluci za sada vodi Stanivuković: Od sedam odbornika za pet je jasno gdje će dalje – Trenutni rezultat 3:2

autor: Glassrpske, foto. Faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.